Hava Durumu

Fransa'dan skandal açıklama: Müslüman isimlerini yasaklayacağım

Fransa'da gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde Macron'a karşı Cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Eric Zemmour, Müslüman isimlerinin kullanılmasını engellemeye yönelik vaatte bulundu. İslam düşmanı açıklamalarda bulunan Zemmour, "Müslümanların yeni doğan çocuklarına Muhammed ismini vermelerini yasaklayacağım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'dan skandal açıklama: Müslüman isimlerini yasaklayacağım

Gelecek yılki Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron'la karşı karşıya gelmesi beklenen ırkçı televizyon yorumcusu, politikacılara adil yayın süresi tahsis edilmesini gerektiren kurallar uyarınca düzenli sağcı talk show programından çıkarıldı.

2022 seçim kampanyası hızlanırken, göçmen karşıtı bir yazar olmasının yanı sıra, iki kez ırkçı veya dini provokasyonla suçlanan ve iki kez mahkum edilen bir polemikçi olan Eric Zemmour, Macron'a karşı durma niyetiyle ilgili ağır ipuçlarından sonra son haftalarda medyanın ilgi odağı oldu.

Sağcı iş adamı Vincent Bolloré tarafından kontrol edilen ve ABD'de Fox News'a benzetilen bir TV kanalı olan CNews, Pazartesi günü, Zemmour'u haftada dört gece yayınladığı programlardan çıkardığını söyledi.

Eric Zemmour, her fırsatta İslam ve Müslümanları hedef alan çıkışlarıyla tanınıyor. Konuk olarak katıldığı bir programda konuşan Zemmour, seçilirse özellikle Müslüman isimlerinin yasaklanması için sıkı önlemler alacağını söyledi.

Irkçı söylemleriyle büyük tepki çeken bulunan Zemmour, "Müslümanların yeni doğan çocuklarına Muhammed ismini vermelerini yasaklayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.