Hava Durumu

Fransa için ürküten analiz

Fransa'daki Sarı Yelekliler için analiz yapan İngiliz Daily Express gazetesi, "Macron kontrolü tamamen kaybetti." diye yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa için ürküten analiz

Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı Yelekler'in düzenlediği protestoya güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Fransa Başbakanı Edouard Phillipe'in açıklamasına göre 481 kişi gözaltına alındı, 211 kişi tutuklandı. Fransa'daki eylemleri haberde işleyen İngiliz Daily Express gazetesi "Macron kontrolü tamamen kaybetti." diye yazdı.

İNGİLİZ BASINI SARI YELEKLİLERE GENİŞ YER VERDİ

Dünya basını Fransa'da yaşayanan gelişmelere genişçe yer verdi. Paris'te giderek büyüyen protestoları gündeme alan İngiliz basınından Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u korkutan bir analiz geldi.İngiltere'nin en prestijli gazetelerinden biri olan Daily Express gazetesi, "Macron kontrolü tamamen kaybetti." diye yazdı.

89 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Geçen haftaki şiddet olayların tekrarlanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alınırken ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.

'MAĞAZA VE RESTORANLAR KEPENK İNDİRDİ'

Fransız yetkililer, geçen hafta düzenlenen protestolarda dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Champs-Elysees Caddesi'nde mağaza ve restoranlar kepenkleri indirdi.

Gösteriler Paris'in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzeler kapalı. Benzer şekilde Paris'in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.

PROTESTOLARIN BAŞLANGICI

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine yönelik öfke gösterisine dönüşen "sarı yelekliler"in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline gelmişti.

Paris'te Beklenen Çatışma Başladı! 317 Eylemci Gözaltına Alındı

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Paris'te Beklenen Çatışma Başladı! 317 Eylemci Gözaltına Alındı

Başkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti "kaosa" sürüklemişti.

Paris'te Beklenen Çatışma Başladı! 317 Eylemci Gözaltına Alındı

"Sarı yeleklilerin" protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmış ancak eylemciler bunun yeterli olmadığını savunarak gösterilere devam edeceğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.