Hava Durumu

Fransa ile yeni sayfa

Başbakan Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, iki ülke ilişkilerinde yeni sayfa açılmasında mutabakata vardı. Erdoğan, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2012 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2012 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Fransa ile yeni sayfa
Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Rio+20 Zirvesi için Brezilya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin açılışının ardından Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile bir araya geldi. Zirvenin yapıldığı Rio Centro'daki özel görüşme odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Erdoğan görüşmede, 20 yıldır Türkiye'ye Fransa'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmadığına dikkati çekerek, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti. Hollande ise bunun kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyleyerek davete olumlu baktığını ifade etti.
Alınan bilgilere göre görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Her iki lider de ikili ilişkilerinde zor bir dönemin ardından yeni bir sayfa açılması gerektiğini vurguladı. Gerek Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin teşviki, gerekse ekonomik ilişkiler başta olmak üzere Fransa-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularında mutabakat sağlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.