Hava Durumu

Fransız bakan Nutella için özür diledi

İtalya'nın en popüler ürünlerinden kakaolu fındık kreması Nutella'nın küresel ısınmaya yol açtığını söyleyerek İtalyanları kızdıran Fransa Ekoloji Bakanı Segolene Royal, tepkiler üzerine özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2015 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2015 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransız bakan Nutella için özür diledi
Segolene Royal bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Nutella'nın hammaddelerinden biri olan palmiye yağının üretimi için ormanların yok edildiğini söylemiş ve "Nutella yemeyi bırakmalıyız" demişti. Royal, Nutella'yı üreten Ferrero şirketini başka hammadeler kullanmaya çağırmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ

İtalya'dan bu sözlere tepki gelmesi üzerine ise Royal, Twitter'da bir mesaj yayımladı ve "Nutella hakkındaki polemik için binlerce özür. İleri doğru atılan adımların vurgulanması gerektiği konusunda hemfikirim" dedi.

First-lady, Nutella'lı kreple yanıt verdi

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal'in Nutella yenmemesi çağrısı yapması İtalya'da hem Nutella severleri hem de hükümeti kızdırmıştı. Nutella, Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri olurken, İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de Royal'e Twitter'dan karşılık vermiş ve "İtalyan ürünlerini rahat bırakın!" demişti.

Nutella'yı üreten Ferrero şirketi de palmiye yağını sorumlu şekilde ürettiklerini açıklamıştı.

Royal, kendi ülkesindeki "Sürdürülebilir Palmiye Yağı Birliği" isimli endüstri kuruluşu tarafından da eleştirildi. Birlik, yiyecek firmalarının çevresel kaygıları giderecek adımlar attığını belirtti.

Başbakan Matteo Renzi'nin karısı Agnese Landini'nin, kızı Ester ile birlikte Milano'daki Expo fuar alanını ziyareti sırasında Nutella'lı krep yemesi de Royal'e cevap olarak yorumlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.