Hava Durumu

Frutti Extra Bursaspor evinde galip geldi

ING Basketbol Süper Ligi'nin 14'üncü haftasında Frutti Extra Bursaspor, sahasında ağırladığı Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'u 90-81 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2019 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Frutti Extra Bursaspor evinde galip geldi

İlk periyotta karşılıklı sayılar görülürken, bu bölümü konuk ekip 21-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da her iki ekip skor üretkenliğine devam etti. 17'nci dakikada geride kalırken önce Perry Jones, ardından Allerik Freeman'ın sayılarıyla skoru 39-34'e çeken Frutti Extra Bursaspor, devrenin sonlarında da aradaki farkı korudu ve soyunma odasına 44-39 üstün girdi.



3'üncü periyotta hücum ritmini koruyan ev sahibi, 24'üncü dakika içerisinde Can Maxim Mutaf'ın bulduğu turnike basket ile farkı çift hanelere çıkardı (54-44). Kısa sürede toparlanan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, 9-0'lık seri ile farkı bire indirdi ve maça ortak oldu (54-53). Kalan dakikalarda oyun dengede giderken Bursa temsilcisi, kader çeyreğine 60-58 önde başladı.



Son periyoda iyi başlayan Frutti Extra Bursaspor, üst üste bulduğu sayılarla farkı yeniden açtı. 33'üncü dakika içerisinde Gian Lopez'in başarılı turnikesiyle skor 71-63'e geldi. Mücadelenin geride kalan bölümünde taraftarının da desteğini arkasına alan yeşil beyazlılar, parkeden 90-81'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Frutti Extra Bursaspor ligdeki 7'nci galibiyetini elde ederken, Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ise 9'uncu kez mağlup oldu.

Öte yandan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.