Hava Durumu

FT: "Erdoğan, Macron'u dövmek için sağlam sopa seçti"

İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlanan bir yorum-analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasındaki gerilim mercek altına alınırken, "Putin, Erdoğan'ın kapasitesinin ötesine geçmesini test ediyor" yorumu yapıldı. Gazete, "Erdoğan, Macron'u dövmek için sağlam sopa seçti" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2020 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2020 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FT: "Erdoğan, Macron'u dövmek için sağlam sopa seçti"

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'ta görevli David Gardner imzalı bir analiz gündem oldu... Son dönemde Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerilim mercek altına alınırken büyük çerçevede Türkiye ile Rusya ilişkisinin de kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi.

Gardner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde birçok ülke ile gerilim yaşadığını aktarırken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kavgaya girmeyi bırakmıyor. Bir NATO müttefiki olan Fransa'nın cumhurbaşkanı Macron'un akıl sağlığını sorguladı. Rahatça Körfez ülkeleriyle birlikte bölgesel liderlik için mücadeleye girdi. Bu zamana kadar Türkiye'yi S-400'ler sebebiyle ambargodan koruyan ABD Başkanı Trump'a kafa tuttu. Suriye'nin kuzeyinde Rusya ile karşı karşıya da geldi" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.