Hava Durumu

Fuat Oktay'dan TEKNOFEST'te önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün TEKNOFEST ziyareti kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, "TB-3 inşallah geliyor. Anadolu TCG'si ile birlikte yeni bir konsepti hayata geçirecek bir Türkiye var. 2023'te de kendi savaş uçağını bu gemide konuşlandırabilecek. Bu alanda tüm yoğun ürünleri geliştirilen teknolojileri çok net görüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuat Oktay'dan TEKNOFEST'te önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Atatürk Havalimanı'nda bugün üçüncüsü gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık ve Uzay Teknoloji Festivali'ni ziyaret etti.

Burada gençlerle bir araya gelen Fuat Oktay önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Oktay'ın konuşmasından satır başları:

"Biz 15 yıl-20 yıl öncesindeki Türkiye'den geldiğimiz aşamada bugün hamdolsun kendisine özgüveni olan gençlerimiz ve bir Türkiye manzarası var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ufukta büyük ve güçlü Türkiye silüeti gözüktü dedi' bu festivale gelen net bir şekilde bu silüeti görür.

Sadece savunma sanayi alanında değil, askeri alanda değil, hamdolsun oralarda yüzde 20'lerden yüzde 80'leri zorluyoruz. Bu teknolojiyi sivil alana yaymak istiyoruz. Tek bir sektördeki gelişime büyük bir Türkiye için yeterli değildir.
Liseli gençlerimizin yaptığı çalışmaları gördük. Eğitim alanında yapılan çalışmaları gördük. Tarımla ilgili girdik orada aynı çalışmaları gördük.

Savunma sanayi alanındakini zaten bahsetmemize gerek yok diyorum. TB-3 inşallah geliyor. Anadolu TCG'si ile birlikte yeni bir konsepti hayata geçirecek bir Türkiye var. 2023'te de kendi savaş uçağını bu gemide konuşlandırabilecek. Bu alanda tüm yoğun ürünleri geliştirilen teknolojileri çok net görüyoruz. Havadaki gelişen bu üstünlüğü yine karada, denizde ve deniz altında da var olacağını görüyoruz. Burada gördüğümüz başka bir şey var.

İlkokuldan itibaren buna odaklanmış ve inanmış gençleri görüyoruz. Bugüne kadarki bu projeleri geliştirmiş bir gençlik görüyoruz. Türkiye'nin geleceğini görüyoruz. Ben emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Biz gençlerimize güveniyoruz ve hep birlikte liderimiz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.