Hava Durumu

Fuat Oktay duyurdu: Dünyada sadece 7 ülke üretebiliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2020 yılı birinci toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuat Oktay duyurdu: Dünyada sadece 7 ülke üretebiliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamaları şöyle:

YOİKK olarak Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi için doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reformları birer birer hayata geçirmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin katılımcı ruhunu YOİKK'e de yansıtıyoruz.

Yeni normalde de Türkiye ekonomisine yatırımla güç vermek için yol haritamızı gözden geçiriyor, yeni ekonomik düzene uygun haline dönüştürüyoruz. Türkiye salgına rağmen yatırım için cazibe merkezi olmayı sürdürecektir.

Geçtiğimiz Ağustos ayında aldığımız kararlar doğrultusunda eylem planlarında da hamd olsun önemli aşama kaydedilmiştir. Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi için toplam 21 eylemi tamamlamış bulunuyoruz.

Tamamlanan aşamalardan birkaçını özellikle ifade etmek isterim. Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık.

Yüksek teknoloji üreten milli firmalarımıza finansman desteği sağlayacak şekilde Risk Sermayesi Fonu oluşturduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.