Hava Durumu

Fuhuş operasyonunda onlarca gözaltı

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, gece yarısı 30 ayrı adrese baskın düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2013 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2013 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuhuş operasyonunda onlarca gözaltı

Belirlenen adreslerde yapılan operasyonlarda, yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen onlarca kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Başkent polisi bir telefon ihbarıyla harekete geçti. İhbara göre, yabancı ülkelerden getirilen kadınlar, geceleri çeşitli kulüplerde dans ettirildikten sonra gündüzleri zorla fuhuş yaptırılıyordu. İhbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyeti’nin, bünyesinde oluşturulan “Balyoz Timi” çeteyle ilgili takip başlattı.

Balyoz Timi, çetenin yurt dışındaki mankenlik ajanslarından seçtiği kadınları, Türkiye’ye mankenlik ve dansçılık yapmak vaadiyle getirip, zorla fuhşa sürüklediğini belirledi. Geceleri çeşitli mekanlarda dans ettirilen kadınlara, gündüzleri zorla fuhuş yaptırıldığı öğrenildi. Şiddet ve tehdit yoluyla, kadınlara senet imzalatan ve pasaportlarına el koyan örgüt üyeleri, ikamet adreslerine ve çeşitli gece mekanlarına yapılan baskınlar sonucu gözaltına alındı.

Yapılan baskınlarda, bazı mekanlarda fuhuş için gizli bölmeler bulundu. Birçok zanlının gözaltına alındığı operasyonda, çetenin elinden kurtarılan kadınlar ifade vermek üzere emniyete götürüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.