Hava Durumu

Futbol maçı seyretmiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Futbol maçı seyretmiyoruz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hilton Otel'de düzenlenen Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programının uygulanmasına ilişkin 2012 Uluslararası Parlamenterler Konferansı'nın kapanış oturumuna katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Eylem programının uygulanmasına ilişkin 5. Konferansın Türkiye'nin ev sahipliğinde ve İstanbul'da gerçekleştirilmiş olmasını fevkalade anlamlı bulduğunu ifade ederek, ''Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi'ne ev sahipliği yapmakta olan Türkiye, bu alandaki çalışmalara çok büyük önem veriyor. Konferans vesilesiyle kabul etmiş olduğunuz Bildiri ve Eylem Planı'nı önemli referans belgeleri olarak gördüğümü de burada belirtmek istiyorum'' dedi.



Suriye'deki olaylar
Başbakan Erdoğan, Suriye'deki olaylara ilişkin, ''Biz futbol maçı seyretmiyoruz beyler. Bir dramı, bir trajediyi, maalesef izlemek zorunda kalıyoruz. Burada çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlı insanlar öldürülüyor. Boğazları kesilerek öldürülen insanlar var burada. Bunu mu izleyeceğiz? Bunu mu seyredeceğiz? Buna kimse 'Ben duymadım' diyemez, duyarsız kalamaz. Elini uzatmak durumundadır ve buna mecburuz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Bugün birçok ülke, gelişmiş insan hakları, ileri standartlarda demokrasi ve yüksek refah seviyesiyle yaşarken, maalesef farkına varmadan, sınırlarına sanal duvarlar çekebiliyor. Kendisi için, kendi halkı için, evrensel insani değerleri, demokrasiyi ve refahı bir hak olarak gören ülkeler, yanı başlarında ya da yakın coğrafyalarda yaşanan trajedileri, adeta bir gerilim filmi izler gibi sadece izlemekle yetinebiliyor'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.