Hava Durumu

Futbol Panorama: Yardımcı değil başrol

Futbol konuşmakta herkesin oldukça sıkıntı yaşadığı, Video Yardımcı Hakem sisteminin başrolü zorladığı ve deplasman takımlarının 3 puana hasret kaldığı 21. haftanın öne çıkanları bu yazıda...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbol Panorama: Yardımcı değil başrol

HABER / Samet ZİNCİROĞULLARI

Bu sezon futbol izleyicileri olarak yeni bir eğlencemiz var. Adı Video Yardımcı Hakem Sistemi. Namı diğer VAR. Sistemin adı üstünde; "yardımcı".
Ancak bizim ülkemizde maalesef başrol.
Dünyanın her yerinden her hafta her an her ligden futbol maçları izliyoruz. Ancak bizim ülkemizdeki kadar bu sistemin tartışıldığını, maçları 90 dakikada ve 22 oyuncu üzerinden değil VAR üzerinden açıklandığını ne gördüm ne de duydum.
Aslında işimize geliyor. Bu tip anlarda futbolu değil futbolun magazinini konuşmayı sevdiğimizi daha iyi anlıyoruz maalesef.
Tamam kabul. Hakemlerimiz de masum değil. Onlar da buna çanak tutuyorlar. O kadar çok hata yapıyor ki VAR olmasa neler olurdu kim bilir.
Ancak Video Yardımcı Hakem sistemi, 21. hafta itibariyle Türkiye'de oynanan futbolun tamamen önüne geçmiş durumda.
Belki de lig tarihinin en mücadeleci en tahmin edilemez sezonunda kimse bu sebeple futbol konuşmuyor. Hakemlerimiz kötü ve hiçbirinin standardı yok kabul.
Ama futbolumuzda yıllardır atamadığımız o adımı atmak için neden daha fazla futbol konuşmaya ve tartışmaya gayret etmiyoruz?
Oynanan veya oynanamayan futbolu yıllardır hakemler üzerinden açıklamaktan sıkılmadık mı?

EN ÖNEMLİ 13 HAFTA

Evet, Bursaspor 2 maçtır gol atamıyor. Evet, 7 haftadır kazanamıyor. Evet, yapılan yanlışlar doğrulardan çok fazla ve evet şu anda Yeşil Beyazlılar'ın düşme hattıyla arasında sadece 2 puan var. Evet, artık her maç final.
Ama bu saatten sonra ne yönetimi ne de futbolcuları eleştirmenin kimseye faydası yok. Kalan 13 hafta sadece bu sezonun değil belki de Bursaspor tarihinin en önemli 13 haftası. Çünkü bu yollardan geçip sonunda uçuruma düşen takımları gayet iyi hatırlıyoruz.
Oyuncuların yetersizliği, mali sorunlar, bitmeyen stadyum bunlar herkesin bildiği sorunlar. Bunları da konuşmanın da zamanı gelecektir elbet. Ancak bu saatten sonra taraftarlara düşen en büyük görev özellikle iç saha maçlarında futbolculara Bursaspor'da oynadıklarını hatırlatacak bir destek vermek.
Oyunculara düşen ilk görev ise kalan 13 haftanın belki de en önemli maçı olan cumartesi günü oynanacak Ç.Rizespor karşılaşmasını kazanmak. Bursaspor açısından iyi oyunun değil kazanmanın önemli olduğu haftalara son 2 sezonun aksine bu sefer erken girildi. Sonumuz hayır olsun.

HATIRLADINIZ MI?

İlk yarıda aldığı farklı galibiyetler, forvetinin attığı 20 gol ve ligin 2. yarısı için Avrupa Kupası hesapları yapan bir Kasımpaşa vardı hatırladınız mı? Bu sezonun ligimizi hiç takip etmeyen bir insana sırf onlar üzerinden futbolumuzu açıklayabiliriz gerçekten.
İlk yarının uçan takımı Kasımpaşa'nın düşme hattıyla arasında sadece 7 puan var.
İşte öyle bir lig yaşıyoruz bu sene.
Transfer döneminin resmen kapanmasının ardından risk alıp kadrosuna takviye yapan Ankaragücü ve BB Erzurum gibi takımların daha özgüvenli oynadıklarını görüyoruz ve onlar da 1 ay öncesine nazaran göründükleri gibi kolay lokma olmadıklarını yine ispatladılar.
Bitiş çizgisine 13 hafta puan durumuna baktığımda son 11 takımdan hangi 3'lü düşse şaşırmayız. Yanılıyor muyum?

GHİLAS'A TEŞEKKÜR

21. haftanın öne çıkan takımları belki de kendileri açısından sezonun geri kalanına yön verecek bir galibiyet alan Ankaragücü ve Kayserispor oldu.
36 yaşına merdiven dayamış Kone'nin taşıdığı DG Sivasspor'un lig sonuncusu Akhisarspor önünde aldığı galibiyetle kendisini bir anda Avrupa potasına soktuğu bu haftada birkaç gün öncesine kadar 2 olan şampiyonluk adayları bence 3'e çıktı.
Göztepeli Nabil Ghilas'ın belki de İzmir ekibinin 94 yıllık tarihindeki en güzel gollerinden birini bize ekran başında canlı olarak izlettirdiği için şanslı olduğumuz bu haftada oynanan 9 karşılaşmada hiçbir deplasman takımının galibiyet alamaması dikkat çeken detaylardandı.

BAŞKA TAKIMA OLSAYDI?

Son not bu hafta oynanan ve 1-1 berabere biten M. Başakşehir- BB Erzurumspor karşılaşmasından. Mücadelede çok tartışmalı olmasına rağmen üzerinde fazla durulmayan hatta maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın kenara gelip Video Yardımcı Hakem desteğini almaya bile gerek duymadığı "gol" tartışması vardı. Topun tamamı çizgiyi geçmiştir veya geçmemiştir o ayrı bir mesele. Ama hep "kollandığını" söylediğimiz M.Başakşehir haricinde şampiyonluğa oynayan başka bir ekibin başına böyle bir pozisyon gelse yer yerinden oynamaz mıydı?

Haftanın maçı: Göztepe-A.Alanyaspor

Gol krallığı

1) Diagne (Galatasaray) : 21 gol
2) Rodallega(Trabzonspor): 11 gol
3) Robinho (M.Başakşehir): 9 gol
4) Onyekuru( Galatasaray): 9 gol

Asist krallığı

1) Edin Visca(Başakşehir):11 Asist
2) Quaresma (Beşiktaş): 9 Asist
3) Guilherme (Y.Malatya): 7 Asist
4) Trezeguet (Kasımapaşa): 6 Asist

Haftanın oyuncusu:

Belhanda ve Burak Yılmaz

Haftanın asisti:

Ahmet Ildız
(Yeni Malatya)

Haftanın golü:

Ghilas
(Göztepe)

Haftanın takımı:

Ankaragücü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.