Hava Durumu

Galatasaray 3 puanı tek golle kaptı

Süper Lig 7. haftasında Ankaragücü'nü ağırlayan Galatasaray, Ryan Babel'in attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı ve galibiyet serisini iki maça çıkardı. Lig sonuncusu Ankaragücü ise, beşinci maçından da galibiyet alamadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2020 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray 3 puanı tek golle kaptı

Süper Lig 7. hafta karşılaşmasında Ankaragücü ile karşılaşan Galatasaray, iyi performans göstermediği maçta attığı tek golle 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı ve galibiyet serisini 2 maça çıkardı.

Ankaragücü'nün Jonathan Bolingoli ve Saba Lobjanidze ile birçok net fırsatı değerlendiremediği ilk yarıda, sarı kırmızılılar 45+1'de Ryan Babel'in attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. Hollandalı futbolcu bu sezon ligdeki ilk golünü atarken, bu gol Galatasaray'ın ilk yarıda kaleyi bulan tek şutu oldu.

Arda Turan ve Sofiane Feghouli'nin ikinci yarıda oyuna girmesiyle farkı artırma şanslarını yakalayan Galatasaray, çerçeveyi bulmak konusundaki sıkıntıyı aşamadı. Başkent ekibi ise, ikinci yarıda elde ettiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince mücadele 1-0'lık skorla sona erdi.

Bu sonuçla puanını 13 yapan Galatasaray 3. sıradaki yerini kordu. İki maçı eksik olan Ankaragücü ise, bu mücadelede de galibiyet hasretini dindiremedi ve 1 puanla son sırada yer aldı. Galatasaray ligde bir sonraki maçında Sivasspor'a konuk olurken Ankaragücü evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

GALATASARAY'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, mücadeleye geçen haftaya göre iki farklı isimle maça başladı. Teknik Direktör Fatih Terim, kırmızı kart cezalısı Radamel Falcao'nun yerine Senegalli golcü Mbaye Diagne'ye görev verdi. Terim, BB Erzurumspor maçında sakatlanan Younes Belhanda'nın yokluğunda da kırmızı kart cezası sona eren Etebo'yu görevlendirdi. Geçen hafta kaleyi Fatih Öztürk'ten alan Okan Kocuk bu haftada da 11'de sahaya çıktı.

ANKARAGÜCÜ BASTIRDI AMA ATAMADI

Mücadelenin ilk bölümünde Ankaragücü karşısında organize atak geliştirmekte zorlanan sarı kırmızılılar, kalabalık şekilde hücuma çıkan Ankaragücü karşısında zorlandı. Mücadelenin 20. dakikasında gelişen Ankaragücü kontratağında, uzun pasla topla buluşan Saba Lobjanidze sağ kanattan arka direkte müsait olan arkadaşı Assane Diousse pasını aktardı. Diousse'nin gelişine sol ayağıyla yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı. Galatasaray ise genellikle Ryan Babel ile sol kanattan rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Dakikalar 35'i gösterdiğinde bu kez Lobjanidze Ankaragücü için gole yaklaştı. Emre Güral'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gürcü futbolcunun şutunu kaleci Okan Kocuk güçlükle kornere çeldi.

İLK İSABETLİ ŞUT GOL OLDU!

Ankaragücü'ne karşı bir türlü istediği futbolu sergileyemeyen Galatasaray, 45+1'de maçtaki ilk isabetli şutunda golü buldu. Sol kanattan ileriye çıkan sol bek Saracchi, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına çok iyi girdi ve pasını penaltı noktasındaki Ryan Babel'e aktardı. Hollandalı futbolcu müsait pozisyonda bekletmeden gelişine yaptığı şutla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşırken bu sezon ligdeki ilk golünü de attı. İlk yarıda futbol olarak iyi bir görüntü sergilemese de, bu golle sarı kırmızılı ekip soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

SARACCHI VE MARCAO SAKATLANDI

Galatasaray'ın golünün asistini yapan Marcelo Saracchi, 55. dakikadaki bir pozisyon sonrasında sakatlık geçirince maça devam edemedi ve yerini Emre Taşdemir'e bıraktı. İlk yarıda da birçok fırsat değerlendiremeyen Ankaragücü, 57. dakikada Bolingoli ile golle burun buruna geldi. Başkent ekibinin Galatasaray yarı sahasında baskı kurduğu bir anda, kaleci Okan Kocuk'un topu uzaklaştırmak isterken Bolingoli araya girdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Bolingoli'nin vuruşu auta giderken Ankaragücü yüzde yüzlük bir fırsatı değerlendiremedi. Galatasaray'da Marcelo Saracchi'nin ardından Marcao da sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın 65. dakikasında sakatlanan Brezilyalı defans oyuncusu sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından oyuna devam etti. Daha sonra karşılaşmaya devam edemeyen 24 yaşındaki futbolcu, 75. dakikada yerini Ryan Donk'a bıraktı.

FEGHOULI FİŞİ ÇEKEMEDİ

Arda Turan ve Sofiane Feghouli'nin oyuna girmesiyle hücumdaki aksiyonları artan Galatasaray, 82. dakikada Cezayirli yıldızıyla farkı artırmaya çok yaklaştı. Sağ kanattan Emre Kılınç'ın pasında ceza sahasına giren Arda Turan kaleci ile karşıya kalıp altı pastan topu içeride müsait olan Feghouli'ye çevirdi. Cezayirli yıldızın gelişine sol ayakla vuruşunu Atakan Rıdvan Çankaya çizgi üzerinde yaptığı müdahale ile ağlara gitmesini son anda engelledi.

İZMİR DEPREMİ VE MESUT YILMAZ UNUTULMADI

Dün İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve vefat eski Başbakan Mesut Yılmaz unutulmadı. Mücadele öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Galatasaraylı futbolcular ayrıca seremoniye kolunda siyah bant ile çıktı. Tribünlerde de 'Geçmiş olsun İzmir' yazılı pankartlar asıldı. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ı da unutulmadı ve 'Milyonlarca şehidin adıdır Cumhuriyet', 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' ve 'Dün, bugün, daima, ilelebet Cumhuriyet' pankartları yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.