Hava Durumu

Galatasaray Alanya'dan da 3 ouanı kaptı!

Spor Toto Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmandan 1-0'lık skorla ayrıldı ve ligde üst üste 7. galibiyetini aldı. Alanyaspor ise, ligde 6 maç sonra yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2021 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray Alanya'dan da 3 ouanı kaptı!

Spor Toto Süper lideri Galatasaray, 26. hafta mücadelesinde deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaştı. Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'a 3-2 yenilen ve yarı final biletini rakibine kaptıran Galatasaray, bu kez 1-0'lık galibiyetle rövanşı ligde almış oldu ve şampiyonluk yürüşünü sürdürdü.

Maça etkili başlayan konuk ekip Galatasaray, Mostafa Mohamed ve Henry Onyekuru ile yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, perde 18. dakikada açıldı. Alanyaspor'un direğe takıldığı pozisyonun dönüşünde rakip savunmayı hazırlıksız yakalayan Galatasaray, Yedlin'in harika pasında Emre Kılınç ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

İlk yarının geri kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları fırsatları gole çeviremedi. İkinci yarıda oyunun genel hakimi ev sahibi Alanyaspor olsa da, Çağdaş Atan'ın öğrencileri net fırsat yaratmakta zorlandı. Alanyaspor'un tüm çabalarına rağmen Fatih Terim'in takımı savunmada rakibine açık vermeyince mücadele 1-0 sarı kırmızılı ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini 7 maça çıkartan Galatasaray, puanını 54 yaptı ve liderlik koltuğundaki yerini korudu. Kupada elediği rakibine kendi evinde yenilen Alanyaspor ise, ligde 6 maç sonra mağlubiyetle tanışarak 42 puanda kaldı. Sarı kırmızılı ekip 27 Şubat'ta sahasında Erzurumspor'u konuk ederken, Alanyaspor aynı gün deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Alanya'da Mohamed rüzgarı

Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa Mohamed, maçın hemen başında 5. dakikada golle burun buruna geldi. Alanyaspor savunmasına yaptığı baskı ile topu kapan Mısırlı forvet, ceza sahası içine girdikten sonra kaleci Marafona ile karşı karşıya kalınca plaseyle vuruşunu yaptı ancak direğe takıldı. Dakikalar 12'yi gösterirken bu kez Onyekuru gole çok yaklaşırken, Mohamed pozisyonun hazırlayıcısı oldu. Mısırlı futbolcu savunmanın arkasına uzun bir pas attı. Topla buluşan Onyekuru, rakibini çalımladıktan sonra sol çaprazdan vuruşunu yaptı ancak top az farkla auta gitti.

Galatasaray'ın Mısırlı forveti Mostafa Mohamed, maçın başında etkili oldu ancak sonrasında varlık gösteremedi

Alanya direğe takıldı, Emre Kılınç affetmedi

Dakikalar 17'yi gösterirken Galatasaray savunmasını hazırlıksız yakalayan ev sahibi ekip Alanyaspor, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Başarılı orta saha oyuncusunun ceza sahası dışından çektiği şut direkten dönerken, bir pozisyon sornasında Galatasaray golü buldu. Sağ bek DeAndre Yedlin'in uzun pasında savunmanın arkasına çok iyi koşu atan Emre Kılınç boşluğu iyi değerlendirdi. İlk vuruşunda savunmaya takılan Kılınç, ikinci denemesinde topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

Muslera kurtardı, Onyekuru kaçırdı

Golden sonra beraberlik için baskısını artıran ev sahibi Alanyaspor, kaleci Fernando Muslera'yı geçmeyi başaramadı. dakika 28'de sağ kanattan yapılan ortaya Khouma Babacar altıpas üzerinde dokundu. Ancak kaleye yönelen topu Fernando Muslera müthiş bir refleksle kurtararak gole izin vermedi. Alanyaspor beraberlik için yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, ilk yarının son anlarında Galatasaray da farkı artırma şansını kullanamadı. Emre Kılınç'ın ortasında Mohamed önünde bulduğu topu kontrol edemedi. Ancak Onyekuru'nun önünde kalan topa Nijeryalı futbolcu vursa da savunma araya girerek topu kornere attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray'ın savunmacısı Luyindama bir pozisyon sonrasında kaşından yaralandı

Penaltı ve kırmızı kart beklentisi

İlk yarıda Galatasaray cephesi bir pozisyonda penaltı beklerken, Luyindama'nın kaşının yarıldığı hamle sonrasında ise kırmızı kart itirazında bulundu. Dakikalar 24'ü gösterirken ceza sahası içinde topla buluşan Onyekuru, bir anda yerde kaldı. Alanyasporlu Umut Güneş'in kendisine müdahalede bulunduğunu iddia eden Nijeryalı futbolcunun itirazları sonuç vermedi. Maçın 33. dakikasında topa kontrolsüz şekilde hamle yapan Babacar'ın ayağı Luyindama'nın suratına geldi. Galatasaraylı futbolcunun kaşı yarılırken hakem Zorbay Küçük Babacar'ı sarı kartla cezalandırdı. Galatasaray cephesinin kırmızı kart itirazlarına rağmen karar değişmezken, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla Diagne'nin Beşiktaş maçında kırmızı kart gördüğü pozisyona göndermede bulunuldu.

Alanyaspor yüklendi, Muslera ve savunma geçit vermedi

İkinci yarıda oyunun genel hakimi Alanyaspor olurken, dakika 63'te Muslera yaptığı kurtarışla skora denge gelmesine engel oldu. Berkan Kutlu'nun pasında tayfur Bingöl ceza sahası içinde topla buluştu. İlk anda rakibinden sıyrılan Bingöl, açısı kapanmasına rağmen yaptığı vuruşta kaleci Muslera'yı geçemedi. Kalan dakikalarda Alanyaspor baskısını sürdürmesine rağmen, Galatasaray takım olarak iyi kapanınca rakibine açık vermedi. Dakikalar 90+2'yi gösterirken sol kanattan kazanılan korneri kullanan Damian Kadzior ceza alanına gönderdi. Topa iyi yükselen yükselen Mustafa Pektemek'in kafa vuruşunda, Fernando Muslera son anda ayağıyla gole engel oldu ve sarı kırmızılı ekip zorlu deplasmanda 1-0'lık üstünlüğünü koruyarak kritik maçtan galibiyetle ayrıldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

5. dakikada Caulker'dan topu çalan Mustafa Muhammed'in ceza sahasına sol çaprazdan girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Alanyaspor savunması uzaklaştırdı.

12. dakikada Mustafa Muhammed'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Onyekuru'nun kaleye sokularak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

17. dakikada Berkan'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşa Salih'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

18. dakikada Yedlin'in uzun pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Emre Kılınç'ın, içeriye girerek yaptığı vuruşta top Tayfur'dan döndü. Dönen topu yeniden kontrol eden Emre'nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

28. dakikada Efecan'ın sağ çaprazdan ortaladığı topa ön direkte Babacar'ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'nın müdahalesiyle kale önünde kaldı. Luyindama önünde bulduğu topu topukla uzaklaştırdı.

45+4. dakikada sol taraftan Emre Kılınç'ın ortasında kale önünde Mustafa Muhammed topla buluştu. Yaşanan karambolde ön direğin önünde Onyekuru'nun vuruşunda meşin yuvarlak Aytemiz Alanyaspor savunmasına çarparak kornere gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.