Hava Durumu

Galatasaray'da kriz yaklaşıyor!

Galatasaray'ın bonuslar hariç 10 milyon euro ödeyerek Kasımpaşa'dan alıp Brugge'a kiraladığı Diagne'de işler karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray'da kriz yaklaşıyor!

Senegalli yıldız Belçika ekibine 3 milyon 350 bin euroya kiralanmış, sözleşmesine de 13 milyon euro satın alma opsiyonu konmuştu. Brugge'un disiplinsiz tavırları yüzünden kadro dışı bıraktığı yıldız oyuncu giderek değer kaybı yaşıyor. Çünkü 28 yaşındaki oyuncu takımın tesislerinde idmana bile çıkamıyor. Mecburi izin verilen Diagne ise çalışmalarına bireysel olarak ülkesi Senegal'de devam ediyor.

Sarı-kırmızılılar Belçika ekibine "3 milyon 350 bin euroyu ödeyin, sözleşmesini feshedelim, oyuncuyu geri alalım" teklifinde bulunmuş ancak bu talep Brugge tarafından kabul edilmemişti.

ALTI AYDA ÜÇ MİLYON ERİDİ

Bunun üzerine Galatasaray Başkan'ı Mustafa Cengiz, Belçikalılarla bir görüşme daha yaparak Diagne'nin çalışmalarına İstanbul'da devam etmesini istediklerini iletti. Ancak bu teklif de kabul görmedi. Piyasa değeri sadece birkaç ay içinde 9 milyon eurodan 6 milyon euroya kadar düşen Diagne için sarı-kırmızılılar son çare olarak FIFA'ya başvurmaya hazırlanıyor.

Galatasaray yönetimi Diagne'nin tesislerde çalışmasına bile izin verilmediğini belirtip, oyuncunun yaşadığı değer kaybından dolayı kulübün zarara uğradığını vurgulayacak.

Galatasaray, bu problemin çözülmesi adına oyuncunun Brugge'a kiralanırken sözleşmede belirtilen 13 milyon euroluk satın alma opsiyonunun kullanılmasını talep edecek.

MUSTAFA CENGİZ DIAGNE İÇİN NE DEDİ?

"Diagne'nin maaşını hala biz ödüyoruz; fakat Brugge kulübünden 2 milyon Euro alacağımız var. Gecikmiş 1 milyon Euro kadar ücreti ödemediler. Bununla ilgili kendileriyle olan taleplerimizin dışında konu FIFA'lık hale gelecek"

"Diagne çok istendi. Taraftarımız da çok istedi. Biz mali konuda çok zorluk çekerek onu aldık. Tutmadı, olmadı. Anderlecht ile Brugge kulüpleri onu almak için ciddi anlamda yarıştılar. Futbolcu Brugge'ü tercih etti. Brugge, Diagne'yi kendi takım antrenmanına almıyor. Futbolcuyu neredeyse ölüme mahkum ediyor. Biz yazıyı bugün yazdık ve gönderdik. Brugge kulübü, sen benim en değerli yatırımlarından birini böyle çöpe atamazsın. Buna hakkın yok. Hem parasını ödemiyorsun hem de futbolcuyu olduğu gibi bırakıyorsun. Bu nedenle bize 15 küsür milyon Euro'ya yakın bedeli ödemek durumundasın. Bununla ilgili gereken tüm legal tedbirleri alacağız. Bu yakışmaz hiçbir kulübe."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.