Hava Durumu

Galatasaray'dan Avrupa'da müthiş performans

Rusya'da Lokomotiv Moskova'yı mağlup eden Galatasaray, bu sezon Türk futbolunun Avrupa'daki gururu oldu. 8 puana ulaşan sarı-kırmızılılar, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin toplamı kadar ülke puanına katkıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray'dan Avrupa'da müthiş performans

Bu sezon elemelerle birlikte 9 Avrupa maçına çıkan Cim-Bom, elemelerde 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet, gruplarda da 2 galibiyet, bir beraberlikle 8 puanı kaptı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılımla aldığı dört puan dışında ekstra bir başarı sağlayamadı.

En azı Trabzon'dan

Fenerbahçe ise elemelerde 2 galibiyet başarısı, gruplardaki 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle Beşiktaş'ı yakaladı. Avrupa arenasında Sivasspor gruplara çıkamamasına rağmen elemelerde 3.5 puana ulaştı. Trabzonspor'un katkısı ise sadece bir oldu. Böylece ekipler şu ana kadar 20.5 puan getirdi.

3 maçtan 1 milyon 470 bin euro

Oynadığı üç grup maçından iki galibiyet, bir beraberlik çıkaran Galatasaray, şimdiden 1 milyon 470 bin euroyu kasasına koydu. UEFA, Avrupa Ligi'nde her galibiyete 630 bin euro, her beraberliğe de 210 bin euro verirken, Cim-Bom ayak bastı parası olarak da 3 milyon 600 bin euroyu kasasına koymuştu.

Marcao farkı

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 maçta da kalesinde gol görmedi. Avrupa kupalarında bu sezon kalesinde gol görmeyen 5 ekipten biri durumundaki sarı-kırmızılılarda Marcao, üst üste 3 kez UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın takımına seçildi. Giresun maçında takım arkadaşına şiddet uyguladığı için 8 maç ceza alan ve infazı geçen hafta tamamlanan Brezilyalı stoper derbiyle beraber formasına kavuşacak.

Son yılların en iyisi

Galatasaray, kulüp puanı açısından son yıllardaki en başarılı sezonunu geçiriyor. 2015-16 sezonunda 9 puanlık ülke puanı katkısı yapan Cim Bom, bu sezon henüz daha sona ermeden ve daha en az üç maç oynayacakken şimdiden 8 puana ulaştı.

Lider bitirmek çok daha önemli

UEFA Avrupa Ligi'nde statü değiştiği için liderlik artık çok daha önemli... Grup ikincileri direkt olarak son 16 turuna yükselmiyor. Avrupa Ligi gruplarındaki takım sayısı 48'den 32'ye inince, sadece grup liderleri bir üst tura direkt çıkabilecek. Grupları ikinci bitiren sekiz takım ise Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü bitiren sekiz takımla play-off mücadelesi verecek, kazananlar Avrupa Ligi'nde son 16 turuna çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.