Hava Durumu

Galatasaray hezimetinin faturasını basına kesti...Rıdvan Şen kimsin sen!

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Rıdvan Şen, Yeşil Beyazlı futbolcuların antrenmanını takip eden Sönmez Medya temsilcilerini Özlüce Tesisleri'nden çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray hezimetinin faturasını basına kesti...Rıdvan Şen kimsin sen!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray'a 5-2 yenilerek kupaya veda eden Bursaspor'da Elazığspor maçı hazırlıkları ara vermeden  başlarken, idmanda çirkin bir olay yaşandı. Özlüce Tesisleri'nde Yeşil Beyazlı futbolcuların çalışmalarını sürdürdüğü sırada antrenman sahasına gelen Kulübün İkinci Başkanı Rıdvan Şen, tesislerin kapısında duran güvenlik ekiplerini yanına çağırarak basın mensuplarına doğru yöneldi.

Burada herkesin kendisini çekmesini isteyen Şen, sadece Sönmez Medya Spor Servisi temsilcilerini bugün yapılan bir haberden dolayı dışarı çıkarılmasını istedi. Yapılan haberin yalan olduğunu iddia eden Rıdvan Şen,  "Biz Bursaspor yönetimi olduğumuz sürece Bursa Hakimiyet bu kapıdan içeri giremeyecek" dedi. Anayasal bir hak olan basının haber alma özgürlüğünü hiçe sayan ve bir anlamda kanunları çiğneyen Rıdvan Şen'den talimat alan güvenlik görevlileri bunun üzerine Sönmez Medya çalışanlarını tesislerden dışarı çıkardı.

YÖNETİMİN HABERİ YOK

Rıdnvan Şen'in Sönmez Medya'ya olan tutumundan Yönetim Kurulu üyelerinin haberi olmadığı ortaya çıktı. Gazetemizi telefonla arayan bazı Bursasporlu yöneticiler, "Yaşananları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Hiç şık olmamış. Sönmez Medya çalışanlarının Özlüce Tesisleri'ne alınmamasıyla ilgili alınmış bir yönetim kurulu kararı yok" dedi.

Basın mensuplarının haber alma özgürlüğünü hiçe sayarak anayasal bir suç işleyen Rıdvan Şen'in bu davranışından yönetim kurulunun da bilgisi olmadığı öğrenildi. Şen'in bu çirkin davranışı her kesimden tepki topladı. Basın meslek kuruluşları ve taraftar dernekleri yayınladıkları bildirilerle Rıdvan Şen'i kınadı.

İşte o tepkiler:

ÇGD BURSA ŞUBESİ: Basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı

"Bursaspor Yöneticisi Rıdvan Şen'in tavrı kabul edilemez. Meslektaşlarımızın çekim yapmasının engellenmesi, basın özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak, haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyoruz."

TSYD BURSA ŞUBESİ: Bursaspor imajı zarar görüyor

“Gazetecilere, tribün görevlilerine tepki koymanın yolu, şiddete, küfre başvurmak değildir. Böyle zor günlerde kışkırtıcılığa değil sükunet ve sağduyuya ihtiyaç vardır. Üzücü ve utandırıcı olmanın ötesinde suç oluşturan eylemlerden vazgeçilmelidir. TSYD Bursa Şubesi olarak Bursasporlu bir yönetici tarafından Medya S Spor Servisi'ne yapılan hakaretleri kınıyoruz.”

BGC: Kabul edilir bir davranış değil

“Yapılan bir haberin neden olduğunu öğrendiğimiz bu tutum, Bursaspor'un şeffaflığına gölge düşürmüş, basın özgürlüğüne büyük darbe vurmuştur. Yaşanan olay asla kabul edilebilir değildir. Bu tür saldırılar meslektaşlarımızı yıldırmadı, bundan sonra da yıldırmayacaktır. Bursaspor İkinci Başkanı Rıdvan Şen'i bu üzücü olay sebebiyle kınıyor, Sönmez Medya görevlisi meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

ASGD: Kulüpler yönetimlerin tapulu malı değil

“Bursaspor, Bursa halkına mal olmuş bir kurumdur ve asla Bursaspor Yönetimi'nin tapulu malı değildir. Yönetimler kamuoyuna mal olmuş bir kulübü doğru ve dürüst yönetmekle, basın mensuplarının da işlerini kolaylaştırmakla yükümlüdürler. Bursaspor Yöneticisi Rıdvan Şen'in basın mensuplarına yönelik tavrını ASGD Genel Merkez Yönetimi olarak manidar bulduğumuzu vurguluyor, kendisini kınıyoruz.”

BURSASPORLUYUZ.NET: Rıdvan Şen'i kınıyoruz

“Medya S çalışanı basın emekçisi arkadaşlarımıza yapılan çirkin davranışı kınıyoruz. Bu olay bizler için bu, Bursaspor Kulübü'nün sağlıklı yönetilmediğinin son göstergesi olmuştur. Kimsenin, Bursaspor Kulübü'nü Bursaspor taraftarından uzaklaştırmaya, başarısızlıkları başkalarının üstüne yıkmaya hakkı ve lüksü yoktur.”

TEKSAS.ORG: Her gün ayrı bir rezillik

“ Taraftarı tekmeyle, basını tesis yasağı ile susturacağını sanandan, kongrede gelecek tepkiyi egale edebilmek adına durmadan üye yapandan, tesisin kapısına silahlı koruma dikenden başarı bekleyeceğimizi, bu duruma tahammül edeceğimizi zannediyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz.

224 BURSA VE BURSASPOR GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ: Körüstan yönetimini tanımıyoruz

“Sönmez Medya emekçilerini, babasının çiftliği sanarak en kutsalımız ve en değerlimiz Bursasporumuz'un tesislerinden kovalayan Rıdvan Şen'i şiddetle kınıyoruz. Anayasa'da bağıtlanan basın hürdür ve sansür edilemez kuralını fütursuzca çiğneyenlere karşı Sönmez Medya emekçilerinin yanındayız."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.