Hava Durumu

Galatasaray, Kayseri'ye fark attı

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Hes Kablo Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek ikinci yarıdaki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı..

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray, Kayseri'ye fark attı

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Hes Kablo Kayserispor, Türk Telekom Stadı'nda kozlarını paylaştı. Rakibini Adem Büyük, Ryan Donk ve Sofiane Feghouli'nin (2) golleriyle 4-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, puanını 36'ya yükselterek zirve ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Kötü gidişatını sürdüren Kayseri temsilcisi ise 11 puanla son sırada kaldı.

Cimbom bu sonuçla üst üste dördüncü galibiyetini alırken, sezonun ikinci yarısında 3'te 3 yaptı.

Galatasaray, ligin 21. haftasında 9 Şubat Pazar günü saat 19.00'da Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Kayserispor ise aynı gün saat 13.30'da Antalyaspor'u ağırlayacak.

FATİH TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor karşılaşmasının 11'inde son oynanan Konyaspor maçına göre 4 değişiklik yaptı.

Sakat ve cezalı futbolcularından dolayı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor maçının kadrosunda mecburi değişikliğe gitti. Cezalı Mario Lemina ve sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Marcelo Sarrachi ile Florin Andone bu müsabakanın kadrosunda yer almadı. Terim, son oynanan Konyaspor karşılaşmasının 11'ine göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Konya maçında cezalı olan Marcao tekrar 11'e dönerken, Saracchi'nin yerine de Linnes yer aldı. Orta saha ve hücumda da Lemina ve Falcao'nun yerlerine Belhanda ile Adem Büyük görevlendirildi.

Sarı-kırmızılılar, Kayseri karşısına Muslera, Mariano, Ryan Donk, Marcao, Martin Linnes, Jean Michael Seri, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Adem Büyük 11'i ile çıktı. Yedeklerde ise Okan, Şener, Ahmet, Selçuk, Jimmy, Jesse Sekidika, Emin Bayram, Taylan Antalyalı, Onyekuru ve Işık Kaan yer alıyor.

Galatasaray'da devre arasında transfer edilen Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru, sıtma hastalığına yakalandığı için uzun süre oynayamamıştı. Hastalığını atlatan Onyekuru, transfer olduktan sonra ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

BELHANDA İKİNCİ YARI İLK KEZ 11'DE

Sarı-kırmızılıların Faslı futbolcusu Younes Belhanda, ligde 3 maç sonra 11'de yer aldı. Belhanda en son 16. haftadaki Göztepe müsabakasına 11 başlamıştı. Yıldız futbolcu, ayrıca ligin ikinci yarısında ilk kez kendini 11'de buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada Galatasaray öne geçti. Sarı kırmızılılarda Feghouli'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Mariano topu ceza sahasına gönderdi. Ön direkte topla buluşan Adem Büyük meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

21'inci dakikada sarı kırmızılılar farkı ikiye çıkardı. Ömer Bayram'ın ceza sahası sağ çaprazından yaptığı ortada Ryan Donk'un topu göğsüyle yumuşattıktan sonra yaptığı vole vuruş ağlarla buluştu: 2-0.

31'inci dakikada Hes Kablo Kayserispor tehlikeli geldi. Konuk takım, sağ kanattan Gustavo'nun kullandığı kornerde savunmanın uzaklaştırmak istedi. Havalanan top, Pedro Henrique'ye geldi, Brezilyalı futbolcunun yaptığı röveşata vuruş kalenin yanından auta gitti.

34'üncü dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Miguel Lopes'in yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Mesanovic'in vuruşu kaleci Muslera'dan geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

54'üncü dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta topla birlikte ceza sahasına giren Mariano'nun yaptığı vuruş kalenin az farkla yanından auta çıktı.

58'inci dakikada Galatasaray organize geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Mariano yerden ceza alanına pasını gönderdi, topla buluşan Emre Akbaba topuk pası ile topu Feghouli'nin önüne gönderdi. Cezayirli oyuncunun vuruşu kaleci İsmail'de kaldı.

63'üncü dakikada sarı kırmızılılar farkı 3'e çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Ömer Bayram'ın ceza sahasına yerden attığı ortada penaltı noktasında topla buluşan Feghouli'nin yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 3-0.

68'inci dakikada konuk takım golü buldu. Aksel Aktaş tarafından savunma arkasına gönderilen topta kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Mesanovic topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Daha sonra pozisyon VAR'da incelendi ve hakem Zorbay Küçük santrayı göstererek gol kararını verdi: 3-1..

72'nci dakikada konuk ekip tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Mesanovic topla ceza sahasına girdi ve vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üstünden dışarı gitti.

75'inci dakikada Galatasaray etkili geldi. Kaleyi cepheden gören yerden Belhanda'nın yaptığı vuruş kalenin üstünden auta gitti.

90+4'üncü dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Belhanda'nın savunma arkasına attığı topta ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onyekuru yerden pasını çıkardı. Feghouli müsait durumda topu ağlara gönderdi: 4-1.

Karşılaşma 4-1 Galatasaray'ın galibiyeti ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.