Hava Durumu

Galatasaray, Malatya'dan 3 puanı kopardı

Galatasaray pozisyon üretmekte oldukça zorlandığı Yeni Malatyaspor deplasmanından 3 puanı tek golle çıkardı. 88'de sahneye çıkan ve çok şık bir gol atan Babel sarı kırmızılıları ipten aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray, Malatya'dan 3 puanı kopardı

Süper Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Oldukça kötü bir zeminde oynanan mücadele pozisyon kısırlığı nedeniyle oldukça tatsızdı. Babel 88'de şapkadan tavşan çıkardı ve 3 puanı takımına getirdi. Hafta içi Denizlispor'u 6-1 mağlup eden Galatasaray zirveye yaklaşmak için 3 puan hedefiyle çıktığı maçta istediğini tek golle aldı. Hamza Hamzaoğlu ile oyununu geliştiren ve 3 maçtır galip gelen Yeni Malatyaspor güçlü rakibi karşısında 88'e kadar pozisyon vermedi.

KÖTÜ ZEMİN FEGHOULİ'Yİ SAKATLADI

Oldukça kötü bir zeminde oynanan karşılaşmada Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli sağ arka baldırından sakatlık geçirdi. Zemine sinirlenen ve oyuna devam edemeyen Feghouli, 26. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Galatasaray'da yaşanan bu sakatlığın ardından Emre Kılınç oyuna dahil oldu. Öte yandan Malatya'da oynanan karşılaşmada iki takım futbolcuları da sık sık zeminle ilgili sıkıntılar yaşadı.

GALATASARAY'DA 6 EKSİK

Galatasaray'da 6 futbolcu, Yeni Malatyaspor maçında forma giyemedi. Sarı Kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Oğulcan Çağlayan, Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir ile kırmızı kart cezalısı Mbaye Diagne müsabakanın kadrosunda yer almadı. Yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle tedavisi süren Omar Elabdellaoui de maçta oynamadı.

MALATYASPOR'DA BOYKOT KRİZİ YAŞANDI

Malatyaspor'da Galatasaray maçı öncesi boykot krizi yaşandı, oyuncular perşembe günü idmana çıkmadı. Malatya'da futbolcular kulüpten yapılması gereken ödemelerin gerçekleşmemesi üzerine yönetimi boykot etmek için belirlenen saatte antrenmana katılmamıştı.

FATİH TERİM 11'İ BOZMADI

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, 20. haftada Yukatel Denizlispor'u 6-1 yendikleri maçın ilk 11'ini bozmadan takımını Yeni Malatyaspor önünde sahaya sürdü. Galatasaray, Yeni Malatyaspor müsabakasına Fernando Muslera, Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao Teixeira, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Akbaba, Sofiane Feghouli, Arda Turan ve Ryan Babel ilk 11'i ile başladı. Okan Kocuk, Fatih Öztürk, Peter Etebo, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Christian Luyindama, James Ozornwafor, Emre Kılınç, Jesse Sekidika ve Ali Yavuz ise yedek kulübesinde görev bekledi.

FATİH TERİM'DEN HAMLELER

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray gol bulabilmek adına zaman zaman riskler aldı. Yeni Malatyaspor ise kontrollü oyununa devam ederken, kontralarla gol bulmayı düşündü. Temposu düşük maçta Galatasaray aradığı golü bulamayınca Fatih Terim hamle yaptı. Younes Belhanda, Arda Turan'ı ilk olarak kenara alan Fatih Terim, Kerem Aktürkoğlu ile Jesse Sekidika'yı sahaya sürdü.lmadıkları bildirildi. Başkan Adil Gevrek geçtiğimiz günlerde oyuncuların paralarını ödemek için kaynak arayışında olduklarını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.