Hava Durumu

Galatasaray, Rize'de Diagne ile coştu

Sarı-kırmızılı takım, son 2 deplasmanda kazanamadığı Rize'de 4-0'lık galibiyet aldı. Diagne'nin hat-trick yaptığı maçta kapanışı Taylan şık bir golle yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray, Rize'de Diagne ile coştu

Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 4-0 kazandı.

Galatasaray'ın gollerini 45+1'de penaltıdan, 52 ile 79. dakikalarda Mbaye Diagne ve 86. dakikada Taylan kaydetti. Çaykur Rizespor'da ise 9 ve 77. dakikalarda sarı kart gören Boldrin takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray bu sonuçla yenilmezlik serisini 5 maça çıkarıp 20 puana yükseldi. Çaykur Rizespor ise 9 maç sonunda 12 puanda kaldı. Karadeniz ekibi gelecek hafta Karagümrük ile deplasmanda; Galatasaray ise sahasında Hatayspor ile karşılaşacak.

GÖKHAN KALESİNDE DEVLEŞTİ

Kayserispor maçının ilk yarısında rakip kaleyi abluka altına alan Galatasaray, Rizespor deplasmanında da etkili başladı.

Taylan, Diagne ve Feghouli'nin pozisyonlarında devleşen Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, adeta ilk yarıda oluşacak bir farkı önledi.

OĞULCAN DİREKTEN DÖNDÜ, DIAGNE KAÇIRDI

24. dakikada Oğulcan yapılan ortada topa iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üst direkten ceza sahasına döndü. Topu önünde bulan Diagne, şutunu çekti ancak yere düşmüş olan kaleci Gökhan'ın üzerine gitti. Ardından Oğulcan'ın ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci iyi uzanarak kornere çeldi.

VAR UYARDI, PENALTI ÇIKTI; DIAGNE AFFETİRDİ

Dakikalar 45'i gösterdiğinde hava topu mücadelesinde Emre Akbaba ceza sahasında yerde kaldı. Hakem ilk önce oyunu devam ettirdi ardından VAR'dan gelen uyarıyı dinledi ve ekrandan pozisyonu izledi. Atilla Karaoğlan ardından beyaz noktayı gösterdi. Melnjak'ın Emre'nin yüzüne sıçrarken vurduğunu belirten hakem penaltı dedi.

45+1'e beyaz noktanın başına geçen Diagne, geçen hafta olduğu gibi bu maçta da penaltıdan golünü attı. Kaleci Gökhan köşeyi doğru tahmin etti ancak top kolunun altından filelerle buluştu.

EMRE AKBABA'DAN ŞIK PAS, DIAGNE'DEN BİTİRİŞ

52. dakikada Emre Akbaba sağ çizgiden kendisine atılan pası topu pasıyla çok şık bir şekilde Diagne'nin önüne bıraktı. Senegalli golcü ise altı pas içerisinde rahat bir şekilde şutunu çekerek skoru 2-0 yaptı.

DIAGNE'DEN HAT-TRICK!

Senegalli oyuncu sezonun 9. haftasındaki Kayserispor maçında sezonun ilk golünü atmıştı, Rize'de ise patlama yaşadı.

79. dakikada Feghouli'nin baskısıyla topu kazanan Emre Kılınç ceza sahası önünde topu Diagne'ye bıraktı. Kalecinin erken yere yatmasının ardından Senegalli forvet kendisinin ve takımının 3. golünü attı.

KAPANIŞ TAYLAN'IN ŞIK GOLÜYLE

Rize'de Galatasaray'ın gol şovunu 86. dakikada Taylan Antalyalı kapattı. Ceza sahası dışından kaleyi tam cepheden gören noktadan topla buluşan Taylan, kafasını kaldırıp köşeyi gördü ve sağ ayağıyla plase vuruşunu yaparak topu filelere göndermeyi başardı: 4-0.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.