Hava Durumu

Galatasaray zirveye yürüdü!

Son haftaların formda ekibi Galatasaray, sahasında konuk ettiği Hatayspor'u mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Alanyaspor'un mağlup olduğu haftada üç puanı hanesine yazdıran sarı-kırmızılı ekip, lider ile puanını eşitledi. Karşılaşma, Galatasaray'ın golcüsü Diagne ve genç futbolcusu Kerem için ayrı anlam taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray zirveye yürüdü!

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, sahasında oynadığı maçta Atakaş Hatayspor'u 3-0 mağlup etti. Son altı maçından beş galibiyet çıkarmayı başaran Galatasaray, maç fazlasıyla lider Alanyaspor'u puan olarak yakaladı. Galatasaray'ın golleri Diagne, Renan (Kendi kalesine) ve Kerem'den geldi. Üst üste üçüncü maçta da ağları havalandırmayı başaran Diagne, Fatih Terim yönetiminde Galatasaray'ın 1000. golüne imza atan isim oldu. 22 yaşındaki Kerem de Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Oldukça tempolu ve gol pozisyonu açısında zengin geçen maçta, iki takımın son vuruşlardaki beceriksizliği seyircilerin daha fazla gol izlemesini engelledi. Toplam 23 şutun çekildiği karşılaşmada kaleyi sadece 5 şut bulabildi. Galatasaray'da oyuna 88. dakikada giren Kerem'in uzatma dakikalarında attığı gol, alkış aldı. Önce ofsayt nedeniyle iptal edilen gol, VAR incelemesi sonrası geçerli sayıldı. Sezon başında 24 Erzincanspor'dan bedelsiz olarak transfer edilen Kerem, golün geçerli sayılmasının ardından sonra büyük sevinç yaşadı. Genç futbolcunun hazırlayıp tamamladığı pozisyon, takım arkadaşları ve Fatih Terim'den de tebrik aldı.

MAÇIN BAŞINDA NET FIRSATLAR

Son haftalarda sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla dikkat çeken Galatasaray, Alanyaspor'un Gençlerbirliği'ne yenildiği haftada fırsatı iyi değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta Rize deplasmanında galip gelen 11'i bozmayan Fatih Terim, Hatayspor karşısına da benzer bir taktikle çıktı. Orta sahada fazla top dolaştırmayarak doğrudan hücum anlayışını belirleyen Galatasaray, maça hükmederek başladı. Ancak beklerin de ileri çıkmasıyla kendi yarı alanında büyük boşluklar bırakan Galatasaray karşısında Hatayspor, maçın başında önemli pozisyonlar buldu. Savunmadan uzun toplarla hücum oyuncularını topla buluşturan Hatayspor, yakaladığı fırsatlarda final paslarındaki hatalar ve son vuruşlardaki yetersizlik nedeniyle gol atmayı başaramadı.

GOL PERDESİNİ DIAGNE AÇTI

İki takımın da karşılıklı pozisyonlar bulduğu maçta ilk gol Diagne'den geldi. Feghouli'nin ortasını zor pozisyonda olmasına rağmen iyi kontrol eden Senegalli golcü, ağları havalandırarak takımını öne geçirdi. Bu golden sonra risk almaya başlayan Hatayspor, pozisyonlar bulmasına rağmen beraberlik golünü bulamadı.

Renan'ın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkaran ev sahibi ekip, Gökhan Karadeniz'in kırmızı kart görmesinin ardından iyice rahatladı. Tempoyu düşüren Galatasaray, Kerem ve Ali Yavuz gibi gençleri de sahaya sürdüğü maçın son bölümünü rahat tamamladı. 10 kişi kaldıktan sonra oyundan iyice düşen Hatayspor karşısında farkı arttıracak pozisyonlara da girmeyi başaran Galatasaray, Kerem ile bu fırsatlardan sadece birini değerlendirebilince maçı 3-0 kazandı.

Bu galibiyetle puanını 23 yapan Galatasaray, bir maç fazlasıyla lider Alanyaspor ile puanını eşitledi. Hatayspor ise 12 puanda kaldı.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Erkan Özdamar, Kemal Yılmaz, Abdullah Bora Özkara

Galatasaray: Fatih, Linnes, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan, Oğulcan (Sekidika dk. 70), Emre Akbaba (Kerem Aktürkoğlu dk. 88), Emre Kılınç (Etebo dk. 80), Feghouli (Ömer dk. 79), Diagne (Ali Yavuz Kol dk. 88)

Yedekler: Okan, Şener, Belhanda, Luyindama, Arda Turan

Teknik Direktör: Fatih Terim

Hatayspor: Munir, Burak Çamoğlu, Yusuf Abdioğlu, Pablo, Popov, Sackey, Traore (Gökhan Karadeniz dk. 58), Aabid (Ruben Ribeiro dk. 67), Selim Ilgaz (Boupendza dk. 67), Akintola (Barbosa dk. 85), Diouf

Yedekler: Yavuz Boyar, Akın Alkan, Soner Örnek, Billong, Abdurrahman Canlı, Mirkan

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Goller: Diagne (dk. 32), Pablo (dk. 64 k.k.), Kerem Aktürkoğlu (dk. 90+4) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Gökhan Karadeniz (dk. 80) (Hatayspor)

Sarı kartlar: Diagne, Marcao, Emre Taşdemir (Galatasaray)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.