Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Sami Kohen kimdir?

Milliyet Gazetesi yazarlarından usta kalem Sami Kohen, hayatını kaybetti. Gazeteci, dış siyaset konusunda kaleme aldığı yazılarla adından söz ettiriyordu. 1928 yılında İstanbul'da doğan Kohen, Türkiye'nin yanı sıra ABD basınında da yazılar yazdı. İşte, Sami Kohen'in hayatı hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2021 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gazeteci Sami Kohen kimdir?

Sami Kohen, Milliyet Gazetesi'nde 66 yıl boyunca yazılar yazdı. Duayen gazeteci 18 Ekim günü ise vefat etti. Kendisi gibi gazeteci Albert Kohen'in oğludur. Birçok gazetede yer alan Kohen, 1954 yılına Milliyet'e katıldı.

SAMİ KOHEN KİMDİR?

Kohen, 1928 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gazeteci Albert Kohen'in oğludur. Sami Kohen babasının 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet Gazetesi'ne katıldı. 1960 yılında eşi Mirka ile evlendi. Jale ve Alp adında iki çocuk dünyaya geldi.

Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazıyordu. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesi'nde yazarlık yaptı. Gazetecilik anıları 2007 yılında Özer Yelçe tarafından Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınlanan Sami Kohen Türkiye'de aynı gazete kurumunda en uzun süre hizmet etmiş yazarlardandır.

Bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan yazar ve gazeteci Sami Kohen, 18 Ekim tarihinde hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.