Hava Durumu

Gazeteciye Gezi Parkı'nda polis tokatı!

Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde, Gezi Parkı'nda cep telefonuyla fotoğraf çeken gazeteci, gözaltına işlemi sırasında polis tarfından sert bir tokat darbesine maruz kaldı. Gazetecinin adını sorduğu polis "Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fethullah Gülen'e mi söylettireceksin" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gazeteciye Gezi Parkı'nda polis tokatı!
GERGİNLİK YAŞANDI

Parkın sivillerden arındırıldığı sırada Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'la polisler arasında gerginlik yaşandı. Şencan kısa süreli gözaltına alındı.

POLİS TOKADI

Sivil giyimli polisler Emre Şencan'ın etrafını çevirdi. İçeriği anlaşılamayan diyalog sırasında polislerden biri Şencan'ın çenesine sert bir tokat darbesi vurdu.

"AMERİKA'YA MI SÖYLEYECEKSİN"

Şencan, kendini yumruklayan polisin ismini sordu. O polis de "Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fetullah Gülen'e mi söylettireceksin? " diye çıkıştı. Parktan uzaklaştırılan Şencan'ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜ ÇEKTİĞİ GEREKÇESİYLE

Daha sonra yere yatmaya zorlanan Şencan'la polisler arasındaki diyalogtan cep telefonuyla görüntü çektiği için gözaltına alındığı anlaşıldı. Polisler, bu kişinin haberci kimliğini açıklamadığını söyledi. Şencan'ın polisler arasında parktan çıkarıldığı sırada diyaloglar da sürdü.

Şencan, kendini yumruklayan polisin ismini sordu. O polis de "Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fetullah Gülen'e mi söylettireceksin? " diye çıkıştı. Parktan uzaklaştırılan Şencan'ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

TGC: GAZETECİYE YÖNELİK POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ 
 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı'nda Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'ı tokatlayan sivil polisleri kınadı. TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecileri engellemeye dönük yeni bir polis şiddeti uygulanmıştır. Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'ı göz altına alan polisler meslektaşımıza tokat atıp yere yatmaya zorlamış, hakaret etmişlerdir. Daha sonra serbest bırakılan meslektaşımız kendisine şiddet uygulayan sivil polisler hakkında şikayetçi olmuştur.  Gazetecileri hedef göstererek, şiddet uygulayarak halkın gerçekleri öğrenmesine engel olma çabaları bir sonuç vermeyecektir. Gazeteciler görevlerini yapmaya devam edeceklerdir.İstanbul Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğü'nü meslektaşımıza yönelik şiddetin sorumlularını bulunması ve haklarında işlem yapılması için göreve çağırıyoruz. Meslektaşımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Sahada görev yapan tüm gazeteciler arasında ayrım yapılmadan çalışma güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.