Hava Durumu

Gaziantep'teki hastane yangınında ölü sayısı 10'a yükseldi

Sağlık Bakanı Koca, Gaziantep'teki hastane yangınında ölü sayısı 10'a yükseldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2020 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gaziantep'teki hastane yangınında ölü sayısı 10'a yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin Kovid-19 yoğun bakım servisinde oksijen tüpünden kaynaklı meydana gelen patlamada ölü sayısının 10'a yükseldiğini duyurdu.

Bakan Koca açıklamasında "Gaziantep'te meydana gelen üzücü olay nedeniyle bir hastamız daha nakledildiği hastanede yaşamını yitirdi. Can kaybımız 10'a yükseldi. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Gaziantep'te meydana gelen üzücü olay nedeniyle bir hastamız daha nakledildiği hastanede yaşamını yitirdi. Can kaybımız 10'a yükseldi. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

-- Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) December 19, 2020

Adalet Bakanı da twitter üzerinden açıklama yaptı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Gaziantep'teki elim hadisenin yaşandığı hastanede incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Adli ve idari süreç, derhal başlatılmış olup titizlikle sürdürülmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'te Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde oksijen tüpünden kaynaklı patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan yangında 9 hasta yaşamını yitirdiğini açıkladı.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, müfettiş görevlendirdi. Bakan Koca, ''Yangın, oksijen vermekte kullandığımız cihazdan çıktı'' bilgisini verdi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Bu arada, olayda hayatını kaybedenlerden Ali Saffet Kanpolat'ın AK Parti Nizip Belediye Meclis Üyesi olduğu öğrenildi. Kanpolat, daha önce ilçeye bağlı Sekili beldesinde belediye başkanlığı da yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.