Hava Durumu

Gazze'ye sızan İsrail güçlerinin fotoğrafları yayınladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, önceki hafta sınırı geçerek Gazze'ye sızan İsrail özel kuvvetlerinden bazı kişiler ile operasyonda kullanılan araçların fotoğraflarını yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gazze'ye sızan İsrail güçlerinin fotoğrafları yayınladı

Kassam Tugayları'nın internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda yer alan 2'si kadın bazı kişilerin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine sızan İsrail özel kuvvetler mensupları oldukları belirtildi.

Sitede ayrıca, İsrail özel kuvvetlerine bağlı birliğin Gazze'deki operasyonda kullandığı minibüs ile kamyonetin de fotoğrafları paylaşıldı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine sızmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve soruşturmada ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Filistinlilerden, fotoğrafları yayımlanan kişilerle ilgili sahip oldukları tüm bilgileri yetkililerle paylaşmaları istendi.

Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar da geçen hafta yaptığı açıklamada Kassam Tugayları'nın elinde söz konusu olayda öldürülen İsrailli
komutanın görüntülerinin olduğunu söylemişti.

GAZZE'DEKİ GERGİNLİK

Filistinli kaynaklar daha önce Mısır istihbaratının kapsamlı ateşkes görüşmelerinde somut bir ilerleme kaydettiğini belirtse de 11 Kasım Pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızması bölgede gerilimi yeniden yükseltmişti.

İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit olmuş, 1 İsrail askeri öldürülmüştü.

Buna karşılık Filistinli direniş grupları İsrail'e roket saldırısı düzenlemiş, ardından İsrail ordusu Gazze'yi havadan vurmaya başlamıştı. İsrail saldırılarında 7 Filistinli daha şehit olmuştu.

Filistinli gruplar bölgede artan gerilimin ardından geçen 13 Kasım Salı günü Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.