Hava Durumu

Gece yarısı başladı: Virüs önlemlerinde kapsam genişledi!

Birçok mekan bu gece yarısından itibaren kapatıldı. Alışveriş merkezleri ve lokantalar kapsam dışında tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gece yarısı başladı: Virüs önlemlerinde kapsam genişledi!

İnsanların yoğun olarak bir arada bulunduğu eğlence ve dinlenme mekanlarının çoğu, corona virüs önlemleri kapsamında kapatıldı.. ...

Pazar gecesi bar, disko, pavyon gibi eğlence yerlerini geçici süreyle kapatma kararı alan İçişleri Bakanlığı yeni tedbirleri hayata geçirdi..

81 ile gönderilen genelgede, "umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, vatandaşların yakın bir mesafede bir arada bulunmasının, hastalığın bulaşma riskini artıracağı" vurgulandı..

Geçici kapatma kararı, bu gerekçeyle alındı.

Bu kapsamda, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu..

Alışveriş merkezleri ve lokanta içinde bulunanlar da dahil, her türlü kapalı çocuk oyun alanları da kapatılan mekanlar arasında.

Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri ve toplantıları da ertelendi.

ZABITADAN DENETİM

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında bazı işletmelerin faaliyetleri geçici süreyle durdurulması kapsamında Üsküdar'da zabıta ekipleri kafe ve lokantaları kontrol ederek tebligatta bulundu.

Umumi Hıfzısıhha Kanunu kapsamında, vatandaşların yakın mesafede bir arada bulunarak bulaşma riskinin artırılacağı değerlendirmesi sonucu kafe, lokanta, oyun salonlarının faaliyetlerinin Türkiye genelinde saat 00.00 itibarıyla geçici süreyle durdurulması üzerine tedbir alındı.

İstanbul Üsküdar'da belediye zabıta ekipleri, polis ekipleri ile birlikte Çengelköy sahilinde bulunan kafe ve lokantaları kontrol etti.

Alınan önlemler kapsamında faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması hakkında mekan sahipleri ile tek tek görüşerek tebligatta bulunan zabıta ekipleri daha sonra Çengelköy'den ayrıldı.

Trakya bölgesindeki işletmeciler de genelge uyarınca işletmelerini ikinci bir karara kadar kapattı.



Edirne'de kafe işletmecisi Hasan Durgut, AA muhabirine genelge gereği ve halk sağlığına katkı sunmak amacıyla kafesini ikinci bir duyuruya kadar kapattığını söyledi.

Durgut, "İnsan sağlığı her şeyden önce geliyor. Biz işletme olarak bunun tedbirlerini aldık almaya da devam ediyoruz. Bu gece 24.00'ten sonra işletmemizi kapatıyoruz. İşletmemizin ozon temizliğini de yapıyoruz." diye konuştu.

Kahvehane işletmecisi Murat Baldıracı da alınan kararı uygun bulduklarını belirterek, 24.00 itibariyle işletmesini kapattığını kaydetti.

Tekirdağ'da internet kafe işletmeciliği yapan Harun Meral ise İçişleri Bakanlığı genelgesinin sağlık açısından yerinde olduğunu söyledi.

Kırklareli'nde kahvehane işletmecisi Hüseyin Süner ise koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirlere herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Bu sorunun üstesinden en kısa sürede gelineceğine inandığını ifade eden Süner, işletmelerin geçici süreliğine kapatılmasını olumlu karşıladığını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.