Hava Durumu

Gecekonduda insanlık dersi

Ankara’da bir gecekonduda kirada oturan 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Rahime Benzetme, 3 yıl önce otobüs durağında beklerken tesadüfen tanıştığı kimsesiz hasta 43 yaşındaki Hanife Avcı’ya bakarak insanlık örneği sergiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2014 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2014 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gecekonduda insanlık dersi

Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi’nde sobalı 3 odalı bir gecekonduda oturan ve eşi asgari ücretle çalışan Rahime Benzetme, 3 çocuğunun yanı sıra, hiç gelirleri bulunmayan bakıma muhtaç 86 yaşındaki babası İsmail ve 81 yaşındaki annesi Feride Türk’ü de yanına aldı. Kısıtlı bütçeleriyle yaşayan Rahime Benzetme, 3 yıl önce Altındağ İlçesine bağlı Ulus semtindeki bir otobüs durağında beklerken tesadüfen tanıştığı Hanife Avcı’ya yeniden yardım eli uzattı.

ANNE BABASI YANINDA

Sobalı gecekonduda kiracı olarak yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Rahime Benzetme, "Eşim asgari ücretle çalışıyor. Çankırı’nın Yapraklı ilçesi Akyazı Köyü’nde çok yaşlı annem ve babam kendilerine bakamadıkları için eşimin rızasını alarak yanımıza getirdik. Büyük kızım üniversitede, küçük çocuklarım orta öğretimde okuyorlar. 3 yıl öne otobüs durağında tanıştığım ve haline çok üzüldüğüm Hanife Aksu ile tanışıp arkadaş olduk. Aksu hanım son 2 yıldır belindeki omurilik iskelet sistemi çöktüğü için yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Hanife Aksu’nun bakacak kimsesi olmadığı için Altındağ Belediyesi Yaşlılar Bakam Evi’nde kaldığını, son günlerde çok rahatsızlanması nedeniyle kendisinden yardım istediğini de belirten Benzetme, şunları söyledi:

YENİDEN YANINA ALDI

"Yanına gittiğimde durumuna çok üzüldüm ve çaresiz olarak evime taşıdım. Daha önce de evimde 8 ay bakıp, hastanelerde tedavi görürken refaketçi olarak yanında kalmıştım. Şimdi sobanın bulunduğu odada 8 kişi kalıyoruz. Hanife hanımın belinde omurilik sistemi çökmüş, doktorlar acilen amaliyat olması gerektiğini belirtiyorlar. Ancak Hanife hanımın kimsesi yok. Hastahanelere götürüp getirecek ve bakımını üstlenecek birileri gerekiyor. Yetkilerden yardım istiyoruz, ama ilgilenecek birini daha bulamadık. Hanife hanım ameliyat olmazsa doktorlar felç olma riskinin yüksek olduğunu söylüyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.