Hava Durumu

Geleceğin mühendisleri vizyon projelerini inceledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kültür A.Ş.'nin ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen Genç Mühendis Akademisi kampına katılan lise öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerini inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Geleceğin mühendisleri vizyon projelerini inceledi


Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için yaz kampları düzenledi. Kültür AŞ ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen, okulların kapatılmasıyla başlayan ve ramazan ayına kadar sürecek olan kampların içeriği, öğrenci gruplarının yaş ve eğitim seviyelerine göre belirlendi. TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen son kamp olan Genç Mühendis Akademisi de liselilerden yoğun ilgi gördü.


Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Genç Mühendis Akademisi'nin içeriği, diğer yaz kamplarına göre farklılık gösterdi. Kampa katılan öğrencilere, kişisel gelişim-yüksek mühendislik eğitimi-sosyal içerikli tasarım ve AR-GE'nin temel kavramlarına yönelik dersler verildi. Kamp boyunca öğrenciler; Büyükşehir Belediyesi'nin prestij yatırımları arasında yer alan Bursaspor'un yeni stadı ile BURULAŞ'ı gezdi, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde üretilen Türkiye'nin yerli ilk tramvay projesini yerinde inceledi. Geleceğin bilim adamı olacak öğrenciler, yetkililerden teknik detaylar hakkında bilgiler alıp, yapılan çalışmaları birinci ağızdan öğrenme fırsatını buldu. Sordukları teknik sorularla yetkilileri terleten öğrenciler, endüstriyel ürünlerin tasarımı ve üretimi konusunda gösterilen başarıya hayranlık duyduklarını ifade etti. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının gelecekte tasarlayacakları projelere ilham kaynağı olacağını söyledi.


Okulların kapanmasıyla birlikte Bursa'da toplam 5 kamp gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlenen kamplarla öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağladıklarını ifade etti. Yaz kamplarının ramazan ayının başlamasıyla birlikte son bulacağını söyleyen Başkan Altepe, "Çocuklarımızın mühendisliğe olan, bilime olan ilgileri nedeniyle son derece memnunuz. Eğitimlerine yaz-kış ara vermeden fakat eğlence ve keyif katarak devam ettikleri kamp programlarını bu ilgiyi artırmak için düzenliyoruz. Kampa katılanların kendilerini geliştirmeleri için gerekli tüm alt yapı sistemlerini sağlıyoruz. Geleceğimizi donanımlı çocuklarımıza emanet edeceğimiz için çok mutluyum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.