Hava Durumu

Gelecek Partisi: Seçimlere girmeye hukuken hak kazandık

Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun bugünkü toplantısının ardından partinin her türlü seçime girmeye hukuken hak kazandığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gelecek Partisi: Seçimlere girmeye hukuken hak kazandık

Ahmet Davutoğlu liderliğinde 12.12.2019 tarihinde kurulan ve teşkilatlanma çalışmalarını büyük bir hızla yürüterek 01.11.2020 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi'ni gerçekleştiren Gelecek Partisi'nin bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazandığı YSK tarafından yapılan toplantıda teyit edildi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımlayan Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Hayırlı uğurlu olsun" başlığı ile şu ifadeleri kullandı:

* Gelecek Partisi Türkiye'de korku ikliminin hakim olduğu, otoriterleşmenin arttığı, ülkenin yönetilemediği bir anda 12.12.2019 tarihinde milletimize yeni bir umut olarak kurulmuştur.

* Kuruluşundan sonra siyasi tarihimizde ender görülebilecek bir şekilde Anadolu ve Trakya'da çok kısa bir sürede teşkilatlanmış, il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirerek, 01.11.2020 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi'ni başarıyla yapmıştır.

* Böylece partimiz Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. maddesinde zikredilen 'siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve Büyük Kongresini yapmış olması' şartını yerine getirmiştir.

* Partimizin seçime girme şartlarını sağladığı partimizin tuttuğu kayıtlardan, İlçe Seçim Kurulları kongre evraklarından ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi partiler için tuttuğu sicilden anlaşılmıştır. Bu husus Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün yapmış olduğu toplantıda teyit edilmiş ve karar altına alınmıştır.

* Gelecek Partisi bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.