Hava Durumu

Gelir sıkıntısı yaşayan Twitter'dan ücretli abonelik modeli

Bir süredir gelir konusunda sorunlar yaşadığı bilinen sosyal medya devi Twitter, ücretli üyelik modelini kullanıma açtı. Twitter Blue adı verilen servisin, şu an için sadece iki ülkede hizmete girdiği öğrenildi. Yeni model için İngiltere'de 2.49 sterlin, ABD ise 2.99 dolar ücret ödenecek. Bu modelin kullanıcılar için zorunlu tutmayacağı da belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gelir sıkıntısı yaşayan Twitter'dan ücretli abonelik modeli

Ücretli abonelik sistemine geçen şirketler kervanına Twitter da katılıyor. Mikro blog platformunun bir süredir üzerinde çalıştığı 'Blue' isimli servis ile ilgili yeni bilgiler geldi.

Söz konusu abonelik sisteminin abonelik fiyatı, Twitter'ın App Store sayfasında yer alan bilgiler ile ortaya çıktı. Buna göre, Blue'nun ücreti ABD'de 2.99 dolar Avrupa ülkelerinde ise 2.99 euro oldu. Bu özelliğin Türkiye fiyatı ise 30.99 TL olarak açıklandı.

Twitter Blue'yu kullanan kullanıcılarına yeni özellikler sunacak. Bunlardan en dikkat çekeni 'Tweet'i geri al' özelliği olacak.

Ayrıca Blue aboneleri, bir tweet gönderdikten sonra belli bir süre içinde paylaşımlarını geri alabilecek veya düzenleyip yeniden paylaşabilecek.

Bu kullanıcılara 'okuma modu' olarak adlandırılan bir flood özelliği de sunulacak.

Twitter CEO'su Jack Dorsey geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile söz konusu servis üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı.

Ancak Dorsey o dönem yaptığı açıklamada bu servisin sunacağı özellikler hakkında detay vermemişti.

ZORUNLU OLMAYACAK

Twitter bu modeli kullanıcılara zorunlu tutmayacak. İsteyen kullanıcılar bazı ek özellikleri bulunan bu modele geçebilecek. Şirket yeni üyelik modelinde yer alacak özellikler ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

UZUN SÜREDİR KARLILIK SORUNU YAŞIYOR

Dünya genelinde yüzlerce milyon kullanıcısı bulunan Twitter, uzun yıllardır kârlılık sorunu yaşıyor. Şirket, aktif kullanılan platformdan para kazanmakta zorlanıyor. Twitter yeni para kazanma modeli üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Ücretli üyelik modeli bu fikirlerden biriydi. Bu fikirler arasında, TweetDeck için ekstra ücret almak da bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.