Hava Durumu

Gemlik Belediye Başkanı isitfasını sundu

Yaklaşık 3 yıl önce görevinden alınan Fatih Mehmet Güler, Bursa Valiliğine istifasını içeren dilekçe sundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2014 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2014 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik Belediye Başkanı isitfasını sundu

Yolsuzluk iddiaları üzerine yaklaşık 3 yıl önce Gemlik Belediye Başkanlığı görevinden alınan Fatih Mehmet Güler, Bursa Valiliğine belediye başkanlığından istifasını içeren dilekçe sundu.

Güler, Bursa Valiliğine teslim ettiği ve İçişleri Bakanlığına gönderilmesini istediği dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:

"07.02.2014 tarihli dilekçem ile ilgili bugüne kadar tarafıma ne gibi bir işlem yapıldığına ilişkin bilgi verilmemiştir. Oysa, hukuk devletleri böyle bir dilekçe karşısında anında refleks gösterip anında gereğini yapar. Ancak ne yazık ki devletim, hukuk devleti olmadığını yaptığı uygulamalar ile defalarca kanıtlamıştır. En son görevden uzaklaştırılmama ilişkin karar kasım ayında sözde gözden geçirilmiştir. Bu sözde gözden geçirme sonucunda, yargılaması sonuçlanan ve yargılama sonucunda beraat ettiğim davalar dahi gerekçe gösterilerek görevden 2 ay daha uzak tutulmama karar verilmiştir. Yasa gereği ocak ayı başında görevden uzaklaştırılma kararı bir kez daha gözden geçirilmesi gerekirken, bugüne kadar bu gözden geçirilmeye ilişkin karar tarafıma ulaşmamıştır.

Bu durumda yasa gereği yapılması gereken işlemin dahi yapılmadığı anlaşılmaktadır. Bütün bu uygulamalar, devletimin bırakın hukuk devleti olmayı yasa devleti dahi olmaktan uzak olduğunu göstermektedir. Bu durumda 07.02.2014 tarihli dilekçem ile ilgili bir işlem yapılmasını beklemek de hayal olur. Yaklaşık 3 yıldır hukuk kuralları çerçevesinde Gemlik'te şahsıma yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, vicdansızlığa, ahlaksızlığa ve antidemokratik uygulamaya karşı mücadele ediyorum. Ancak ne yazık ki başarılı olamadım. Bu nedenle; bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu, bu adaletsizliği, bu vicdansızlığı, bu ahlaksızlığı ve bu antidemokratik uygulamayı sona erdirebilmek amacı ile Gemlik Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Gemlik Belediye Başkanlığı görevimden istifa beyanım doğrultusunda yasal işlemlerin derhal yapılmasını talep ediyorum. Maruz kaldığım hukuk dışı tüm uygulamalar ve mağduriyetim için her türlü talep ve dava haklarımı ise saklı tutuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.