Hava Durumu

Gemlik'te Çarşı Deresi denizle buluşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ıslah ve rekreasyon çalışmalarının son aşamaya geldiği Gemlik Çarşı Deresi'nin yer altından giden 350 metrelik kısmı gün yüzüne çıkarılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2012 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik'te Çarşı Deresi denizle buluşuyor

Başkan Altepe, derenin yeraltından giden kısmının üzerinin açılmasıyla hem derenin orijinal görüntüsüne kavuşacağını hem de olası sel baskını ve taşkınların da önüne geçileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ile birlikte Gemlim Çarşı Deresi'nde devam eden ıslah çalışmalarını inceledi. Proje kapsamında dere duvarları yenilenirken, taban temizlenerek betonla kaplandı. Dere kenarı yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarıyla donatılırken, dere üzerindeki estetik ahşap köprüler ise estetik görüntüleriyle ilçeye ayrı bir değer kattı.

Dere kanalizasyondan arındı


Çalışmalar kapsamında Çarşı Deresi'nin kanalizasyon atıklarından arındırıldığını ifade eden Başkan Altepe, bölgedeki kanalizasyonun atıklarının merkezi sisteme alındığını söyledi. İlçe meydanına kadar üzeri açık gelen derenin yaklaşık 350 metrelik mesafeyi ise üzeri kapalı olarak yer altından kat ettiğini dile getiren Başkan Altepe, "Pazar kurulan alandan denize kadar olan yaklaşık 350 metrelik kısmın üzeri kapalı olduğu için yer yer tıkanmalar meydana gelmiş. Bu bir taraftan ilçe merkezinde pis kokulara yol açarken, diğer taraftan da olası sel baskınlarına davetiye çıkarıyor. İklim değişikliklerine paralel olarak normalde 3-5 ayda yağan yağmur, 1-2 saat içinde yağabiliyor. Böyle bir kurumda derenin yeraltındaki kısmı tamamen tıkanır ve ilçenin merkezi su altında kalabilir. Gemlik Belediyemiz bu bölümün üzerinin açılması için çalışmaları başlatmış. Bizde Büyükşehir ve BUSKİ olarak bu çalışmaları hızlandırıp, Çarşı Deresi'nin bir an önce aslına uygun olarak, üzeri açık şekilde denizle buluşmasını hedefliyoruz" dedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da son 350 metrelik bölümün üzerinin açılmasıyla projenin önemli ölçüde tamamlanacağını belirterek, ilçeye katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.