Hava Durumu

Gemlik'te fiyatlar uçtu!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, yerli otomobilin Gemlik'te üretileceğinin açıklanmasının ardından ilçede arsa ve konut satışlarında hareketlilik yaşandığını belirtti. Çelebi, Gemlik'te konut fiyatlarının yüzde 20'ye kadar yükseldiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2020 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2020 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik'te fiyatlar uçtu!

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, emlak sektöründeki son gelişmelerle ilgli değerlendirmelerde bulundu. Çelebi, Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan otomobil fabrikasının Gemlik'e kurulacak olmasının Bursa ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirtti. Bu yatırım olgusundan dolayı Gemlik'in konut satışlarında çok hareketlendiğini söyleyen Çelebi," Gemlik'in lokasyonu oldukça değerli.
İstanbul, Bursa ve doğu tarafından rahatça ulaşılabilir. Bölgede imalat yapabilirim burada yan sanayi olarak hizmet veririm diyenler, serbest bölge civarındaki sanayi parsellerine hücum etti. Yatırım yapmak isteyenler bir an önce yerlerini almak istiyorlar. Talepteki bu artış fiyatları ister istemez, yukarı çıkarıyor. Türkiye'de kiralar şubat ayı verilerine göre yüzde 14 artarken, yerli otomobilin etkisiyle Gemlik'te yüzde 20'ye yakın artış görüldü" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ARTTI...

Geçtiğimiz yıl oldukça durgun geçen emlak sektörüyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çelebi, "Faizlerin aşağı çekilmesi konut sektöründe iyileştirmeler yapılması neticesinde 2019'un son çeyreği 2020'in ilk 2 ayında beklediğimiz hedefler üzerinde satışlarımız gerçekleşiyor.

2019'la 2020 yılı arasındaki fark yüzde 50'nin üzerinde. Bu konuda Bursa ve Bursa'nın bütün ilçelerinde ciddi anlamda bir hareketlenme oldu. Satışlar şu anda hem üreticiyi hem de tüketiciyi mutlu etmektedir. Tabii bunun en büyük kaynağı bankaların faizi aşağıya çekmesi" dedi.

KONUT FAZLASI VAR

Bursa'da konut fazlalığının olduğunu söyleyen Çelebi, "Başlamayan projeler ve stokta dediğimiz konutun katsayısı hemen hemen bitmiş durumda. İhtiyaç sahipleri ve yatırımcılar keyifli. 5 ay içerisinde ciddi anlamda yatırım yaptılar. Tabii bunun bir de olumsuz tarafı var. 5-6 ay öncesi ile şu ana baktığımızda, ciddi bir fiyat farkı olduğunu görüyoruz. Özellikle Bursa'nın merkezi dediğimiz ana arterlerde proje bazlı konutlarda fiyat artışları görülmeye başlandı" ifadelerini kullandı. Yabancı yatırımcılardan en çok İran ve Irak'tan talep geldiğini söyleyen Çelebi, son zamanlarda Rusya'dan da talebin oldukça yoğun olduğunu ifade etti. Çelebi yabancı yatırımcıların ilk tercih ettiği ilçenin ise Nilüfer olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.