Hava Durumu

Genç kadın kendisini fuhuşa zorlayan adamı önce öldürdü sonra da...

Konya’da 2006 yılında kendisini fuhşa zorlayan kişiyi tüfekle vurarak öldürdükten sonra tandır ocağında yakan kadının işlediği cinayet, maktulün ailesinin 2011 yılında kayıp başvurusu yapmasının ardından ortaya çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2014 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2014 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kadın kendisini fuhuşa zorlayan adamı önce öldürdü sonra da...

2006 yılında hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan Ferhat Y. (30) aniden ortadan kayboldu. Ailesi ise, 2011 yılında Cumhuriyet Savcılığı’na 2006 yılından beri kayıp olduğunu söyleyerek başvuruda bulundu. Başvuru üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirlikleri tarafından özel bir ekip kuruldu. Polis, Ferhat Y.’nin öldürülme olasılığı üzerinde durarak ailenin ifadesini aldı. Ekipler, ailenin birbirinden kopuk bir yaşantısı olduğunu tespit etti.

KADIN GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmasını maktulün ailesi ve çevresi üzerinde yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 100 kişinin ifadesini aldıktan sonra 2006 yılında Ferhat Y.’nin Saniye A. (31) ile bir süre birlikte yaşadığını öğrenince şüpheler kadının üzerinde toplandı. Son 4 aydır da Saniye A. üzerinde soruşturmayı derinleştiren polis, 1 yıldan fazla süren çalışma sonucu topladığı deliller neticesinde cinayet şüphelisi olarak belirlediği Saniye A’yı önceki gün Beyşehir’de gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden Saniye A, işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ EV İNŞAAT ALANINA DÖNMÜŞ

Gözaltına alınan Saniye A, yoğun güvenlik önlemleri altında cinayeti işlediği merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi’ndeki evin bulunduğu yere götürüldü. Genç kadının Cumhuriyet Savcısı eşliğinde evin olduğu inşaat alanında olayın nasıl olduğu ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi. Cinayetin gerçekleştiği evin bulunduğu yer, belediye tarafından kentsel dönüşüm proje kapsamında inşaat alanına dönüştürüldüğünden bölgede zaman zaman kemiklerin çıktığı öğrenildi.

FUHUŞA ZORLAMIŞTI

Polisin yaptığı araştırmada, Saniye A’nın 2004 yılında Beyşehir ilçesindeki baba ocağından kaçarak Konya’ya geldiği, genç kadının Konya’ya geldikten sonra Ferhat Y. ile tanışarak bir süre sonra da fuhşa zorlandığı bilgisine ulaşıldı. Zaman zaman işkencelere maruz kaldığı öğrenilen Saniye A.’nın yaklaşık 2 sene fuhşa zorlandığı öğrenildi.

TECAVÜZE UĞRADI

Cinayet gecesi Ferhat Y.’nin tecavüzüne uğrayıp, uyuşturucu kullanmaya zorlanan kadının evde bulunan tüfekle Ferhat Y.’yi vurarak öldürdüğü belirlendi. Ferhat Y.’nin öldüğüne emin olduktan sonra çuvala koyarak sürükleyip bahçeye indirdiği öğrenilen Saniye A’nın cesedi bahçedeki tandır ocağına atarak yaktığı ve daha sonra ocağın üzerini toprakla kapattığı ortaya çıktı. Saniye A’nın 2003 yılında 20 yaşındayken kendisinden 28 yaş büyük birisiyle evlendirildiği de öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.