Hava Durumu

Genç kadın tacizcisine öyle bir mektup yazdı ki...

İngiltere’de tacize uğrayan genç kadının, saldırgana yazdığı mektup okuyanları derinden etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kadın tacizcisine öyle bir mektup yazdı ki...
Oxford Üniversitesi’nde öğrenci olan Ione Wells (20), kaleme aldığı mektupta davranışlarını değiştirmeyi ya da kurban olmayı reddettiğini vurguladı. “Saldırganıma Mektup” başlıklı yazıda Wells, 11 Nisan’da metroda yürürken bir saldırgan tarafından tacize maruz kalmıştı.

Çığlıklarına koşan yakınları, komşuları ve ailesi sayesinde kurtulan Wells, üniversitesinin öğrenci gazetesine yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Senin hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ama şunu biliyorum: O gece sen sadece bana saldırmadın. Ben bir evladım, bir arkadaşım, kuzenim, yeğenim, komşuyum, tren yolu boyunca herkese kahve ikramında bulunmuş bir çalışanım. Benimle ilişkide olan herkes benim toplumumu oluşturuyor, sen onların her birine zarar verdin. Bu insanların temsil ettiği güzel insanlar için savaşmaktan vazgeçmeyeceğime dair gerçeği göz ardı ettin. Dünyada kötüden çok iyi insan var. Toplumun sınırları yoktur: Sadece bazı istisnalar vardır, sen de onlardan birisin. Bu bir savaş ve sen kaybedeceksin.”

Wells ayrıca bu saldırıya uğradığı için hayat tarzını değiştirmeyeceğini yazdı.

Mektubunun yayımlandığı derginin editörleri de sosyal medyada #Suçludeğil (notguilty) etiketiyle kampanya başlattı. Bu genç kadının cesur davranışı, sosyal medyada da takdirle karşılandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.