Hava Durumu

Genç kız hayalleri için öyle bir şey yaptı ki...

Noelle Hancock ABD’nin ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden Yale’den mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 07:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kız hayalleri için öyle bir şey yaptı ki...
New York’ta güzel bir daireye taşındı. Kitabını yazdı ve bu sırada birçok iş teklifi de aldı. Genç kadın senede 95 bin dolar kazanan bir gazeteci oldu. Tüm bunlar New York’ta yaşayan çoğunluğun hayalini kurduğu şeyler olsa da Noelle bunların kendisini tatmin etmediğine karar verdi.

Her şeyini toplayarak evinden neredeyse 3 bin km uzaklıktaki bir adaya, Karayiplere taşındı. Noelle 4 milyon insanın yaşadığı bir adada (Manhattan'da) kendini yalnız hissetmenin ironik olduğunu belirtti.

Noelle yaşadığı modern hayatı "Hayatımı telefon, ipad ve dizüstü bilgisayarımın ekranına bakarak geçirdiğimi fark ettim. Asansörlerde, taksilerde bile televizyonlar vardı. Kendimi stresli, ilhamını kaybetmiş ve bağlarını koparmış hissediyordum.” cümleleriyle açıkladı.          

Bu hislerin üzerine tatile gitmek için ne kadar paraya ihtiyacı olduğunu düşünmeye başladı. Ve bir gün adeta bir aydınlanma yaşayarak, kendisini New York’a bağlayacak ne bir çocuğu, ne sevgilisi, ne de rüyalarını süsleyen bir işinin olduğunu fark etti.


Noell Facebook’taki arkadaşlarına planından bahsetti ve gelen önerileri dinleyerek Karayipler'deki adalardan birisi olan St. John’a yerleşti. 
 
Daha önce “Aşk Şehri” diye anılan bu adaya hiç gitmemişti. Ailesi ise bu duruma tepkiliydi onlar kızlarının “Amerikan Rüyası”nı yaşamasını, kariyerine devam etmesini istiyor ve New York’u terk etmemesini söylüyordu. Ancak Noelle ailesinin önerilerini dinlemeyerek macerasına devam etmek istediği için Karayipler’e gitmeye karar verdi ve biletini aldı.
 
Karayipler’e gitme kararının zorluğunu “En zor kısmı kendimi hayatımın değişimine ikna etmekti. Karayipler’de hiç bir planım, arkadaşım veya tanıdığım kimse yoktu ama tüm bunlara rağmen işlerin bir şekilde yolunda gideceğine inanıyordum” şeklinde anlattı.

Karayipler’e gitme kararının zorluğunu “En zor kısmı kendimi hayatımın değişimine ikna etmekti.

Karayipler’de hiç bir planım, arkadaşım veya tanıdığım kimse yoktu ama tüm bunlara rağmen işlerin bir şekilde yolunda gideceğine inanıyordum” şeklinde anlattı.

Noelle Karayipler’deki hayatına önce bir dondurmacıda çalışarak başladı. Ardından bir barda çalışmaya devam etti. Bardaki işini çok sevdiğini anlatan Noelle bu deneyimi "herkesin anlatacak farklı bir hikayesi var ve farklı insanları tanımak çok güzel " şeklinde dile getirdi.

Ancak bu cennetten kopmuş gibi duran adanın bile bazı zorlukları olduğunu şu sözlerle dile getirdi; Klima yok, saatlerce suların kesildiği ve gelmediği oluyor ama ne kadar çabuk adapte olduğuma ben bile inanamadım, istediğiniz bazı şeylerin aslında ihtiyacınızın olmadığı şeyler olduğunu anladım. 

31 yaşında geldiği Karayipler’e yerleşen Noelle 4 sene burada yaşadı ve şimdi 35 yaşında.  Kendisi gibi maceraya atılmak isteyen ama buna cesaret edemeyen insanların en büyük çekincesinin maddiyat olduğunu bildiğini söyleyen genç kadın, aslında tahmin edildiği kadar çok para harcamaya gerek olmadığını söylüyor.  Noelle’e bir sonraki planının ise Avrupa’da yeni bir maceraya yelken açmak istediğini söylüyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.