Hava Durumu

Genç Parti'den dikkat çeken Cem Uzan paylaşımı

Türkiye'ye döneceğini açıklayan Cem Uzan'la ilgili Genç Parti'nin resmi Twitter hesabından dikkat çeken bir video yayınlandı. Görüntülerde, uzun yıllardır Fransa'da yaşan Cem Uzan'ın avukatına "Sen şimdi rezervasyon başvurusunu da yapmışsındır. Bakalım uçakta yer var mı?" dediği duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç Parti'den dikkat çeken Cem Uzan paylaşımı

Genç Parti İstanbul İl Başkanlığı, dün, " Cem Uzan' ın Türkiye'ye dönüşü ile ilgili hukuki süreç" konusunda bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenleneceğini duyurmuştu.

"UÇAKTA YER VAR MI?"

Uzun yıllardır Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın genel başkanı olduğu Genç Parti'nin sosyal medya hesabından bugün dikkat çeken bir video paylaşıldı. Paylaşılan videoda avukatı ile konuşma yapan Cem Uzan, "Sen şimdi rezarvasyon başvurusunu da yapmışsındır. Bakalım uçakta yer var mı?" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILDI"

Cem Uzan'ın avukatı ve Genç Parti Sözcüsü Metin Altmışkara ise bugün yapılan açıklamada, "27.11.2019 (dün) tarihinde yargılamaların yenilenmesi talebiyle gerekli başvurular yapılmıştır. Yaptığımız başvuruların 15-20 gün içerisinde sonuçlanacağını düşünüyoruz." dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Star TV ve Star Gazetesi'nin yanı sıra İmarbankası ve TELSİM gibi dev şirketlerin eski sahibi Cem Uzan 2002 yılında Genç Parti'yi kurarak siyasete atıldı. 3 Temmuz 2003'te İmar Bankası ve Adabank'a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu.

Şubat 2004'te ise TMSF; İmar Bankası soruşturmasını genişletti. Soruşturma çerçevesinde Uzanlar'ın birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el konuldu. 2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk etti ve bir süre Interpol tarafından arandı.

12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa'ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. İktidar tarafından siyasi lince uğradığını iddia eden Cem Uzan'ın sığınma talebi Fransa tarafından kabul edildi. Uzan, yaklaşık 10 yıldır yurt dışında bulunuyor. Cem Uzan, geçtiğimiz haftalarda 2 ay içinde Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.