Hava Durumu

'Gençlik Meclisi' adı altında bakın ne yapmışlar!

Adana'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 4'üne çıkarıldıkları mahkemece ev hapsi cezası verildi, 7'si adli kontrol şartı, 3'ü de savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, HDP il binasında 'Gençlik Meclisi' adı altında kırsala eleman gönderme, sokak eylemleri için örgütlenme faaliyetleri yürüttükleri iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Gençlik Meclisi' adı altında bakın ne yapmışlar!

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle teknik ve fiziki takibe alınan 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, 7 Ağustos günü şafak vakti operasyon düzenledi.

Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koçbaşlarıyla kırarak girdikleri adreslerde, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri, PKK/YPG ve elebaşı hakkında duvarlara yazı yazdıkları, bir marketi kundakladıkları öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 3 el yapımı patlayıcı, 2 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMA FAALİYETİ YÜRÜTMÜŞLER

Polis, yaptığı araştırmada Adana HDP binası içerisinde 'Gençlik Meclisi' adı altında örgüte eleman temin etme faaliyeti yürütüldüğünü ortaya çıkardı. Gözaltına alınan şüphelilerden Ferhat K.'nin sözde Çukurova sorumlusu olduğu, Gençlik Meclisi odasında meclis üyelerine örgütle ilgili film ve görüntüler izlettiği, sokak eylemleri için örgütleme faaliyeti yürüttüğü öne sürüldü. Şüphelilerden biri emniyetteki ifadesinde, "Birini kırsala göndermek istediler. Çocuk gitmek istemedi" dediği belirtildi.

Operasyonda ele geçirilen 3 el yapımı patlayıcının, gözaltına alınan şüphelilerden Serdal A. ve Hasan A.'nın evinde bulunduğu ve 15 Ağustos'ta yapılması planlanan sokak eyleminde kullanılacağı ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ferhat K., Serdal A., Hasan A. ile İbrahim Ö, çıkarıldıkları mahkemece ev hapsi cezasına çarptırıldı. Şüphelilerden 7'si adli kontrol şartıyla, 3'ü de savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.