Hava Durumu

Generallere suikast listesi ele geçirildi

Saldırı sırasında araçta bulunan, ancak yaklaşık 7 ay sonra yakalanan Zozan Kutum'un evinde çok sayıda şifreli ve şifresiz doküman ele geçirildi. Belgelerde suikast planlanan generallerin listesi ele geçirilirken AK Parti mitinglerine su termosu şeklinde bombayla saldırı planlandığı anlaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2018 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Generallere suikast listesi ele geçirildi

Beşiktaş Vodafone Stadı'nda 10 Aralık 2016 günü oynanan Beşiktaş-Bursaspormaçı sonrası gerçekleştirilen 39'u polis 46 kişinin şehit olduğu, 263 kişinin yaralandığı saldırı ile ilgili 40 şüphelinin yer aldığı ikinci iddianamenin detayları ortaya çıktı. Generallere yönelik suikast listesinin ele geçirildiği belirtilen iddianamede, su termoslarıyla AK Parti etkinliklerine yönelik saldırı planlandığı da kaydedildi.

Bilgi toplamışlar

Kanlı saldırıda kullanılan araçta bulunan Zozan Kutum'un 1 Temmuz 2017'de Esenler'de bir operasyonda yakalandığı belirtilen iddianamede, Kutum'un evinde çok sayıda şifreli ve şifresiz doküman ele geçirildiği vurgulandı. Örgütsel dokümanlarda Tümgeneral Mehmet Ateş İrez, GATAHastanesi Genel Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve Orgeneral Yaşar Güler'in isimlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, örgütün yüksek rütbeli askerlere yönelik suikast düzenlemek için keşif yapıp bilgi topladıkları kaydedildi. İddianamede ayrıca savcının, "FETÖ terör örgütü ile PKK/KCK terör örgütünün darbe girişimi sonrasında birlikte hareket etmeleri nedeniyle bu keşif istihbarat çalışmasının 15 Temmuz 2016 tarihinden önce yapıldığı değerlendirilmiştir" şeklinde yorumu dikkat çekti.

Polisleri sordu

İddianamede, itirafçı ifadeleri de yer aldı. İtirafçı Adnan Suni, Kutum'un kendisine... Otel'den bahsettiğini belirterek, "O dönem Başbakan olan Binali Yıldırım'ın burada kaldığını söyledim. Orada keşif yapmamı istedi. Araçla bir kere Tuzla'dan geçerken otelin etrafını dolaştım. Bana 'bomba yüklü bir araç ile oraya girilip girilemeyeceğini' sordu. Ben de otele müşteri gibi girilebileceğini, Özel Harekat polislerinin toplu halde durduklarını, bu otelin olduğu yere araç ile saldırı yapılabileceğini söyledim. Yine polislerin toplu olarak bulunduğu yerleri de sordu. Kartal Adliyesi'nde Çevik Kuvvet polislerinin olup olmadığı, nerede bekledikleri, işten çıkış saatleri gibi bilgiler toplamamı istedi" diye anlattı.

İddianamede Kutum'dan, Kasım ve Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan futbol karşılaşmalarının yazılı olduğu not defteri de ele geçirildiğinin altı çizildi. Savcı bu not ile ilgili "Hayatın olağan akışına göre bir kişinin fanatik olması halinde tuttuğu takımın maçlarını not alabileceği değerlendirilebilir. Ancak dokümanda belirtilen spor müsabakalarının bir takımı baz almadığı, sadece İstanbul'da Süper Lig'de mücadele eden Beşiktaş, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Galatasaray, Başakşehir olmak üzere toplam beş futbol takımını içerdiği görülmektedir. Hatta ve hatta dokümanda Fenerbahçe ile Zorya Lohans arasında oynanan uluslararası basketbol karşılaşmasının da not alındığı anlaşılmaktadır" yorumunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.