Hava Durumu

Gerekçede görüntüler ve otopsi raporu yok

Ankara'daki Gezi Parkı protestolarında polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, "Mahkemenin gerekçesinde, görüntü kayıtları, keşif sırasında tespit yapan bilirkişilerin görüşleri, otopsi ve balistik raporu yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gerekçede görüntüler ve otopsi raporu yok

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında, Ethem Sarısülük'ün vurulduğu bölgede keşif yapıldığını, tanıkların dinlenildiğini ve mermi çekirdeğinin balistik incelemesinin tamamlandığını belirterek, "Bunların hepsi, söz konusu polis memurunun, doğrudan göstericilerin üzerine hedef gözeterek ateş ettiğini ortaya koyan kesin kanıtlardır" iddiasında bulundu.

Polis memuru A.Ş'nin, yaklaşık 15 gün kimliğinin saklandığını, bir hafta boyunca da savcıya ifade vermediğini, kendilerinden habersiz sorgulandığını belirten Bayraktar, polis memurunun mahkemece serbest bırakıldığını hatırlattı.

"Mahkemenin gerekçesinde, görüntü kayıtları, keşif sırasında tespit yapan bilirkişilerin görüşleri, otopsi ve balistik raporu yok" diyen Bayraktar, gerekçede sadece polis memurunun ifadesine yer verildiğini savundu. Bayraktar, avukatlar olarak AİHM'e başvuracaklarını bildirdi.

İkrar Sarısülük de kardeşi için sonuna kadar hukuk ve adalet savaşını sürdüreceklerini söyledi.

'MEŞRU MÜDAFAA KABUL EDİLEMEZ'

Toplantıda, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, TMMOB İKK, Ankara Tabipleri Odası, Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk-İş Sendikal Güçbirliği tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması da okundu.

Açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, "Polisin uygulamış olduğu şiddetin meşru müdafaa olarak adlandırılması kabul edilebilir değildir" dedi.

Çakmak, dün polis memurunun mahkemece serbest bırakılmasının ardından, Ankara Adliyesi'nde çalışan bir memurun, sosyal medyada yorumda bulunduğunu, buna ilişkin hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.