Hava Durumu

Geri sayım başladı! Kod adı: Fırat Kılıcı

TSK'nın 'Fırat Kılıcı' adıyla terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin hakimiyetindeki bölgelere yönelik harekata hazır olduğu belirtiliyor. 7 bin askerin sınırda yığınak yaptığı ve bu harekatın Fırat Kalkanı'nın iki katı büyüklükte olacağı ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Geri sayım başladı! Kod adı: Fırat Kılıcı

DEAŞ ve YPG'yi sınırlarından temizlemek için Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatan Türkiye, ikinci operasyon için gün sayıyor. Operasyon için aylar süren hazırlıklarRamazan ayı öncesinde başladı.

Operasyon için bölgede Fırat Kalkanı Harekatı'ndakinin iki katı büyüklüğünde ağır silah ve mühimmat yığanağı yapıldı. Bölgede özel harekat birliklerinden 7 bin asker konuşlandırıldı. TSK ve Özgür SuriyeOrdusu birliklerine 'hazır olun' talimatının verildiği operasyonun, ilk çatışmaların yaşandığı yer olan Minak ve Ayn Daknah'tan başlayacağı, Tel Rıfat, Afrin ve Tel Abyad'la devam edeceği belirtiliyor. Temmuz sonu ya da Ağustos başı için başlaması planlanan kara harekatının, YPG kuzey Suriye'den temizleninceye kadar devam edeceği ifade edildi.

RUSYA'DAN BEKLENMEDİK HAMLE

Moskova yönetimi destek verdiği YPG/PYD'ye, ABD'nin kara gücü haline gelmesi nedeniyle mesafe koyarken, rejim ve İran, YPG güçlerini hava bombardımanıyla vurdu. Son olarak Rusya'nın Afrin'deki askeri birliklerine çekilin talimatı verdiği ortaya çıktı.

Rusya'nın bu kararı ile operasyon için Türkiye'nin eli güç kazandı. Ancak ABD'nin nasıl bir tavır alacağı konusu kesinlik kazanmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.