Hava Durumu

Gezi olaylarının önemli ismi İhsan Eliaçık...

Yazar İhsan Eliaçık, hakkındaki bir soruşturmada ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesinde gözaltına alındı. Eliaçık'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten açılan başka bir suçlamadan gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi olaylarının önemli ismi İhsan Eliaçık...

Yazar İhsan Eliaçık Batman'daki bir soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Eliaçık'ın bu gece gözaltında kalacağı ifadesinin yarın alınacağı öğrenildi. Hakkında açılan soruşturma için İstanbul Adliyesi'ne ifade vermeye giden Eliaçık, başka bir soruşturmadan dolayı hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendi.

SEGBİS ARIZASI NEDENİYLE İFADE VEREMEDİ

İfadesini verdikten sonra Batman'daki soruşturma kapsamında da ifadesinin alınması için nöbetçi savcılığa götürülen Eliaçık, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) yaşanan bir arızadan dolayı ifade veremedi. İhsan Eliaçık, ifadesinin alınması için adliyede bekletiliyor.

İSTANBUL'DAN ÇIKMAMA YASAĞI VAR

İhsan Eliaçık daha önce "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Mahkeme Eliaçık'a adli kontrol uygulayarak İstanbul dışına çıkmama kararı vermişti.

"YARIN SEGBİS İLE İFADE VERECEĞİM"

İhsan Eliaçık, hakkındaki yakalama kararının, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan bir soruşturmadan dolayı olduğunu belirterek "Yarın 09.00'da SEGBİS ile ifade vereceğim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.