Hava Durumu

Gezi Parkı eylemcileri serbest kaldı

Gezi Parkı'nda yaşanılanları protesto etmek için Bursa'da düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 52 kişi serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2013 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2013 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı eylemcileri serbest kaldı

Bursa'da, geçtiğimiz cumartesi gecesi Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemlere destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşün ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan 8'i kadın 52 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa'da, geçen Cumartesi Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Heykel'e yürüyen grup, gecenin ilerleyen saatine kadar eylemlerini sürdürdü. Gösteriler sırasında yaklaşık 150 kişilik grup, yine Heykel'de bulunan valilik binasını taş ve şişe yağmuruna tuttu.

Uyarıları dikkate almayan kalabalığa çevik kuvvet biber gazı ile müdahale etti. Dağılan grup daha sonra İnönü Caddesi ile Setbaşı Mevkii'nde yolları kesip, lastik ve çöp konteynerlerini ateşe verdi. Gece boyunca olaylara müdahale eden polis, 70 kişiyi gözaltına aldı.
Sorgulamaları tamamlanan bu kişilerden yaşı küçük olan 18 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 8'i kadın 52 kişi ise bu sabah geniş güvenlik önlemi altında 'Kamu malına zarar verme, memura mukavemet ve 2911 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından yakınlarının alkışları eşliğinde adliyeye götürüldü.

52 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Edinilen bilgiye göre, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto için Atatürk Caddesi'nde toplanan ve gece geç saatlerde çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan toplam 70 kişiden yaşı küçük 18'i polis tarafından serbest bırakılırken, 'gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet', 'mala zarar verme' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarından 8'i kadın toplam 52 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Savcı tarafından ifadeleri alınan 52 kişi, serbest bırakıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.