Hava Durumu

Gezi Parkı için referandum sinyali

Başbakan Erdoğan'ın, 11 kişilik 'Gezi heyeti'yle gerçekleştirdiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, Topçu Kışlası için referandum yapılabileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2013 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı için referandum sinyali

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, 11 kişilik bir heyetle görüştü.

Heyette oyuncu İTÜ'den mimar Selva Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan, Gezi Platformu Üyesi Profesör Betül Tanbay, Yönetmen Kutluğ Ataman, Mimar Selva Gürdoğan, yayıncı Zülfikar Kürüm, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, üniversite öğrencisi Nil Eyüboğlu, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektupla gündeme gelen AK Parti'li Bülent Peker ve Zehra Öney, İpek Akpınar, Hale Çıracı yer aldı.

Toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrası açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik tarafından yapıldı.

Çelik, toplantıdan çıkan somut sonucun 'referandum' olduğunu söyledi. Olayların sonlandırılması için yoğun çaba harcandığını söyleyen Çelik, şunları kaydetti: "Türkiye'nin gündeminden bu tatsız olayı çıkarmak için gayret sarf ediliyor. Yetkililer bu meselenin ağız tadıyla halledilmesini arzu ediyor.

Yaklaşık 4.5-5 saat süren bir toplantı yapıldı. Bu insanlar Gezi Parkı eylemlerine katılan destekleyen insanlardır. Farklı kesimlerden 11 kişi, süre sınırlaması olmaksızın gözlemlerini aktarmışlardır.

Heyet, Gezi Parkı'ndaki insanların, ağaç ve çevre duyarlılığı olan, politize olmayan insanlar olduğunu belirtiyorlar. Gayet düzeyli karşılıklı bilgi alış verişine dayanan bir toplantı yapıldı.

Sayın Başbakan "halkımızla siyaset yaptığımızı, ne yaptıysak halkımız için yaptığımızı" ifade etti.

'ORANTISIZ GÜÇ ARAŞTIRILIYOR'

Orantısız güç kullanan, ihmali olan polis teşkilatı içindeki insanların gerekli cezaları alacağını ifade etti. Barışçıl eylem yapan insanların yanında olacağımızı ifade etti.

Bundan sonra bir kez daha söylüyorum, Başbakanımız adına söylüyorum. Makul taleplerini bize iletmek isteyenlere kapımız her zaman açıktır. Yeter ki işin içine şiddet girmesin. Bu işler düşmanlarımızı sevindirmekten öteye gitmiyor.

Biz uzun iştişareler sonucu bu projeleri ortaya koyduk. Bazıları gelecek seçime kadar bu projeleri yatıralım diyor. Biz bu talebi makul görmüyoruz. Çünkü İstanbul'un kaybedecek vakti yok. Bu nedenle referandum seçeneğini gündeme getirebiliriz.

Bu toplantıdan çıkan somut sonuç şudur; biz bunu İstanbul halkına soracağız. Yapılsın mı istiyorsunuz, yapılmasın mı istiyorsunuz. Demokrasilerde halkın iradesi ön plandadır."

'KIYAMETE KADAR SÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Çelik, Gezi Parkı direnişçilerine de uyarı da bulundu. Eylemcilerin parkı boşaltmasını beklediklerini söyleyen Çelik, "Gezi Parkı'nda bu eylemin kıyamete kadar sürdürülmesi hükümet tarafından kabul edilmeyecektir" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.