Hava Durumu

Gezi Parkı'nda namaz kılanları korudular

Bugün Gezi eylemlerinde bir ilk yaşandı. Önceki günlerde vakit namazı kılınmıştı ama bugün Antikapitalist Müslümanlar topluca cuma namazı kıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nda namaz kılanları korudular

Namaz sırasında ilklere bir başkası daha eklendi. Namaz kılanları sol görüşlü gençler provokasyonlara karşı koruması dikkat çekti.

Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerinde 11'nci gün yaşanırken, göstericilerden bazıları parka serdikleri halılar ve seccadeler üzerinde cuma namazı kıldı.

Gezi Parkı’nda iki gün önce Kandil duası yapan Anti-Kapitalist Müslümanlar grubu üyeleri tarafından Cuma namazı için yerlere halı, kilim ve battaniyeler serildi. Müezzin tarafından megafonla ezan okunmasının ardından göstericiler Cuma namazı için saf tuttu. Cuma namazının sünnetinin kılınmasının ardından Anti-Kapitalist Müslümanlar grubu üyesi tarafından Cuma Hutbesi okundu.

Hutbede, “Bu Cuma saatinde Taksim Gezi Parkı’nda buluştuk ve ülkeyi talan edenlerden hesap sormaya geldik. Bu saldırı bir insanlık suçudur. İnsanların birlik olarak haklarını savunması meşrudur, haktır, caizdir. Artık kimse, haksız yollardan elde ettiği güce güvenerek haksızlık yapamayacak. Hiçbir peygamber göremezsiniz ki halkına karşı hükümdarları desteklesin. Mevcut iktidar her platformda Necip Fazıl’dan, Mehmet Akif’ten şiirler okuyor. Biz de Başbakan'a buradan Allah’ın ayetleri ile cevap veriyoruz” denildi.

Ardından Yazar İhsan Eliaçık tarafından Cuma namazı kıldırıldı. Cuma namazının ardından gösterilerde yaşamını yitirenler ve Adana’da göstericileri kovalarken düşüp şehit olan Komiser Mustafa Sarı için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından bir açıklama yapan Eliaçık, “Okunan Cuma hutbesi, 11 gündür göğüs göğüse direnen gençlerin hazırladığı bir hutbedir” dedi.

BAŞBAKAN CUMA NAMAZINI HZ. ALİ CAMİSİ'NDE KILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nde kıldı. Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Hazreti Ali Camisi'ne geldi. Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da eşlik etti. Erdoğan, cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.