Hava Durumu

Gezi Parkı'nda son durum

Taksim Dayanışması’nın düzenlediği ve saat 16.00'da başlayan miting için binlerce kişi Taksime akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nda son durum

Gezi Parkı eylemlerinin 13'üncü gününde eylemciler müdahale olmadan sakin bir gece geçirdi. Gezi Parkı eylecilerine dün dört büyük takımın taraftarından büyük destek geldi. Gece olaysız geçti. Bugün ise eylemciler güne çöp toplayarak başladılar, kahvaltılarını paylaştılar.

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde biraraya geldi. Ellerinde 'Mücadelen kavgamızda yaşayacak yoldaş" şeklinde pankart taşıyan grup, 'Ataya selam, direnişe devam' ve 'Abdullah Cömert ölümsüzdür' şeklinde sloganlar eşliğinde Taksim Gezi Parkı'na yürüdü.

Gezi Parkı eylemlerinin 13'üncü gününde eylemciler müdahale olmadan sakin bir gece geçirdi.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na dün akşam saatlerinden itibaren akın eden binlerce kişi, gece saatlerinde de şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi.

Taksim Dayanışması’nın dün yazılı açıklamayla duyurduğu çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: “5 Haziran günü Taksim Dayanışması’nın ve alanın taleplerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ilettik. O günden bu yana taleplerimizin hiçbiri karşılanmadığı gibi bu hususta herhangi bir somut adım da atılmadı. Polis şiddeti ülkenin birçok ilinde halen sürüyor. Hükümeti sorumlu davranmaya, taleplerimizi dinlemeye ve bu taleplerin erçekleştirilmesi yönünde somut adımlar atmaya bir kez daha davet ediyoruz.”

Öte yandan bazı gruplar da Taksim’in değişik noktalarında buluşarak seslerini duyurmaya çalışacak. O buluşmalar da şu şekilde gerçekleşecek:

* Sinemacılar, Emek Sineması için bugün saat 13.00’da Emek Sinema’sı önünde toplanlanma çağrısında bulundu.

* Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi de meslektaşlarını Taksim Dayanışması’nın çağrısı için İmam Adnan Sokak’taki dernek binasında saat 15.00’da toplanma çağrısı yaptı.

* Adalet Arayan Mahalleler adlı bir grup da, yayınladıkları şu metinle bugün saat 13.00’da Tünel Meydanı’nda toplanma çağrısında bulundu: “İstanbul’da başlayan ve dünyanın yakından tanık olduğu bir “sahiplenme” yaşıyor, izliyoruz. İnsanlar siyasi görüş, etnik aidiyet, dini ve mezhebi inanç, cinsel yönelim ve yaş farkı gözetmeksizin bütün İstanbul’a ait Gezi Parkı’nı ve ağaçlarını sahipleniyor. Bizler mahallesini, evini ve komşuluğunu savunan insanlar olarak bu hali anlıyoruz. Şimdi de bu halimizi anlatmak için meydanlara çıkıyoruz. Diyoruz ki, yıllardır yaşadığımız alın terimizle kurduğumuz mahallerimizi adı ister ’dönüşüm’, ister ‘riskli alan’ olsun rantçı emellere teslim etmeyeceğiz. Bu mücadelemizi anamız, babamız, kardeşimiz, çocuğumuz ve eşimizle, hep beraber mahalleler olarak cümle âleme ilan etmek için toplanıp yürüyoruz.”

DEVRİM MÜZESİ

Parkın ilk günlerinde adını duyuran Devrim Marketten sonra parkta aynı görevi gören onlarca market açıldı. Bu marketlerde parayla bir şey satılmadığı için aralarında rekabet yok. Marketler, parka gönderilen malzemeleri ihtiyacı olana dağıtıyor. Parka gelen koliler ise imece usulü marketlere taşınıyor. Parkın girişine kuruluna Devrim Müzesi ise şu an çok ilgi gören mekan.

UYGULAMALI İLKYARDIM EĞİTİMİ

Park meydanında toplanan onlarca kişiye gönüllü doktorlar tarafından uygulamalı ilk yardım dersleri veriliyor. Dersi dinleyenler genellikle polis müdahalesi sonrası meydana gelen yaralanmalar ve gazdan etkilenmeler durumunda ne yapacaklarını soruyor. Aynı yerde yoga dersleri ve farklı etkinlikler de sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.