Hava Durumu

Gezi Parkı'nın kırmızı elbiseli eylemcisi konuştu

Gezi gösterilerinin ilk günlerinde polis tarafından gazlanırken çekilen fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı bulan ve şimdiye kadar medyaya konuşmaktan kaçınan "Kırmızılı kadın" Ceyda Sungur konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nın kırmızı elbiseli eylemcisi konuştu

Ceyda Sungur, gösteriler için "Benim için bu ifade özgürlüğü ve halkın gücü ile ilgili" dedi ve halkın artık "her şeyi değiştirmek" için gerekli özgüvene sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Ceyda Sungur, Gezi Parkı konusundaki yaşadıklarını ve göstericilere destek amacıyla yaptığı çalışmaları Sunday Telegraph gazetesine anlattı.

"Benim için bu ifade özgürlüğü ve halkın gücü ile ilgilidir" diyen Sungur, "Şimdi insanlar, ilk defa olarak gücünün kendilerine iadesini talep etmek için gerekli özgüvene sahip. Her şeyi değiştirme özgüvenleri var" ifadelerini de kullandı.

Taksim'de yaptığı çalışmalarına ilişkin de bilgi verirken yaralanan insanların tedavisi için kurulan seyyar hastanede gönüllü olarak çalıştığını anlatan Sungur, "İstanbul'da insanların, binmeleri gerektiğinde bir metroyu nasıl durdurduklarını gördüm" dedikten sonra "Bu da, halkın şimdi hissettiği güç gibidir. Her şeyi değiştirmek için özgüvenleri var" sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.