Hava Durumu

Gezi Parkı protestosunda akıl almaz ölüm

Hatay'daki protestolarda 22 yaşındaki Abdullah Cömert, başına isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı protestosunda akıl almaz ölüm

İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek amacıyla Hatay'da dün de protestolar devam etti.

Armutlu Mahallesi'nde düzenlenen protestolarda bir kişi hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Abdullah Cömert, saat 23.30 sularında nereden ve kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunun başına isabet etmesiyle yaralandı.

Kanlar içerisinde yere yığılan Cömert, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Cömert'in ölüm haberi üzerine yakınları hastane önüne akın etti. Büyük üzüntü yaratan Cöment'in ölümü ile ilgili polis araştırma başlattı.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, yaptığı açıklamada yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirterek, "Bu arkadaşımız olayların yaşadığı mahallede ikamet ediyor. Dolayısıyla olaylar sırasında hayatını kaybetti" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Hatay Valiliği de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez'e bağlı Armutlu Mahallesi'nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Adli Makamlar tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmıştır."

DAHA ÖNCE DE ATEŞ AÇILMIŞ

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'den bir açıklama geldi. Lekesiz, kentte iki gündür yapılan gösterilerde ilginç gelişmelerin yaşandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Dünkü, aynı bölgedeki gösteriler sırasında güvenlik birimlerimizin mahallelerde yaptığı inceleme ve araştırmalar sırasında, güvenlik görevlilerimizin araçlarına ateşli silahla ateş açılmıştır. Yine dünkü yapılan çalışmalar sırasında, göstericilerde bir tane kurusıkı tabancadan bozma ve içerisinde gerçek mermi olduğu tespit edilen bir silah ele geçirilmiştir.

Benzeri şekilde bugünkü gösteriler sırasında da göstericilerden bazılarında silah olduğuna ilişkin, basın mensuplarımızın da bu yönde tespitleri ve çekimleri olduğu şeklinde bilgiler gelmiştir.

Olay nedir, ne değildir her türlü provokasyonun olabileceği, başka unsurların olabileceği göz önüne alınarak tüm boyutlarıyla incelenmektedir. Takdir edersiniz ki adli makamlara konu intikal ettirilmiştir, adli merciler konuyu tüm boyutlarıyla incelemektedirler...

"SERİNKANLI OLSUNLAR"

Bu tür eylemlerde, özellikle ilimiz gibi yerlerde kaos çıkarmak, kargaşa yaratmak, toplumsal yaşama olan güvensizlik duygusunun hakim olmasını isteyen gruplar tarafından iyi niyetle sokağa dökülen vatandaşlarımız, yanlış yollara yönlendirilip, provokatif eylemlere alet edilebilirler. Vatandaşlarımız lütfen serinkanlı olsunlar, soğukkanlılıklarını muhafaza etsinler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.