Hava Durumu

Gezicilere feci dayağa soruşturma

İçişleri Bakanı Güler, Antalya'da Gezi Parkı eylemine katılan 3 genci dövdüğü görüntülenen polislerle ilgili müfettişleri görevlendirdiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezicilere feci dayağa soruşturma

 Antalya'da Gezi Parkı eylemcilerinin polis şiddetine maruz kaldıkları görüntüleri ortaya çıktı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki otoparkın güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüleri Antalya Büyükşehir Belediyesine yaptığı başvuru ile elde eden, daha sonra basınla paylaşan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Munip Ermiş, olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Polis Akademisi mezuniyet töreninden ayrılırken konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Güler, "Polis müfettişlerini gönderiyoruz. Olayı inceleteceğiz. Orantısız güç kullanımıyla ilgili tespit yapılırsa hemen kanunun gereğini yapacağız" diye konuştu.

Görüntüleri izleyip izlemediğinin sorulması üzerine Bakan Güler, şunları söyledi:

"Ben izlemedim ama bugün haberim oldu. Emniyet Genel Müdürümüze talimat verdim, derhal oraya polis müfettişlerini gönderiyoruz, gerekli incelemeyi yaptıracağız. Bu konuda bizim hiçbir tereddütümüz yok. Orantısız güç kulanan ve bu şekilde tespit edilen arkadaşlarla ilgili kanunun gereğini yaparız. Polisin içinde bu şekilde yanlışları olanlar da olabilir ama bütün bunları teşkilata mal etmemek gerektiğini özellikle ifade etmek isterim."

Antalya Emniyet Müdürü Sağlam da "Yasal işlem başlatıldı. Disiplin kurulları çalışacak. Gereği neyse yapılacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.