Hava Durumu

Gizem'den sonra Umut'un da acı haberi geldi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Umut Zambak'ın cesedi, Akhisar İstasyonu'ndaki su kuyusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gizem'den sonra Umut'un da acı haberi geldi

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde dört gündür kayıp olan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, evine yaklaşık 500 metre mesafedeki TCDD’ye ait su kuyusunda ölü bulundu.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bugün saat 02.00 sıralarında, İstanbul-İzmir Karayolu kenarındaki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait lojmanların bahçesinde, eskiden kara trenlere su vermek için kullanılan su kuyusunda bir erkek çocuk cesedi olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu’ndan yardım istendi. Bugün saat 10.00 sıralarında 17 metre derinliğindeki üzerinde du deposu kuleleri bulunan kuyuda arama çalışması başlatıldı. İçinde iki metre derinliğinde su bulunan kuyuya İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu’ndan iki dalgıç inerek, halatla bağladıkları çocuğun cesedini kuyudan çıkardı.

Ayağındaki kırmızı ayakkabılarından cesedin dört gündür kayıp olan Atatürk İlkokulu 3’ncü sınıf öğrencisi Umut Zambak’a ait olduğu belirlendi. Acı haberi alan dede Ahmet Ali Kaya (60) ile Antalya’dan gelen teyze Semra Kaya, olay yerinde birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Cesedi görmek isteyen dede Kaya’ya polis izin vermedi.

Manisa’daki bir beyaz eşya fabrikasında çalışan baba Ahmet Ali Kaya’ın (35) ise sabah gelen başka bir ihbar üzerine çocuğunu aramak üzere Akhisar Endüstri Meslek Lisesi arkasındaki araziye gittiği, halen de dönmediği öğrenildi. İstanbul’da bir televizyon kanalında canlı yayında olan anne Kibariye Zambak’a ise (32) iki çocuğundan en büyüğü olan Umut’un ölü bulunduğu henüz söylenemedi.

Zambak’ın Akhisar’a dönüş için yola çıktığı öğrenildi. Manisa Emniyet Müdürü Erhan Alkaya da olay yerine gelerek, bilgi aldı.

Çocuğun cesedi otopsi için İzmir Adli tıp kurumu’na gönderilirken Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Demiray, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

EN ACI TEŞHİS

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde dört gündür kayıp olan ve TCDD’Ye ait su kuyusunda ölü bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, babası Hasan Hüseyin Zambak (35), dedesi Ahmet Ali Kaya (60) ve dayısı Ahmet Gök (35) tarafından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu’nda teşhis edildi. Zambak Ailesi ve yakınları morgun önünde sinir krizi geçirdi. Saat 12.45’te olay yerinden hastane morguna gelen Akhisar Cumhuriyet Savcısı Ali Erdal incelemelerinin sürdüğü bildirildi.

Dün olduğu gibi bugün de Umut'un ailesi Müge Anlı'nın Tatlı Sert adlı programına katıldı. Anne umutla iyi bir haber beklerken, su kuyusunda bir çocuk cesedinin bulunduğu haberi program ekibine ulaştı.
Bunun üzerine aile reklam arasında canlı yayınan çıkarıldı.. Program ekibi aileye kötü haberi veremezken, Manisa'ya ulaşmaları için gerekli hazırlıklara başlandı. Bu arada canlı yayında ekranla babanın olay yerindeki görüntüleri yansıdı. Acılı babanın görüntülerinin çok acı olduğunu belirten Anlı, yayından kaldırılmasını istedi.

Daha sonra gözyaşlarına da hakim olamayan Müge Anlı, 'O çocuğun orada işi ne' diye isyan etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

9 yaşındaki Umut Zambak’tan geçtiğimiz cuma günü öğrenim gördüğü ilkokuldan çıkmasının ardından haber alınamadı. Endişeli bir bekleyiş içerisine giren aile, çocuklarının bulunması için yardım istedi.

Atatürk İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak’tan, geçen Cuma gününden beri haber alınamıyor. Saat 17.00’de okuldan çıkan ve yaklaşık 150 metre mesafede bulunan Efendi Mahallesi 264 Sokak 5 numaraki evine dönmeyen Umut Zambak’ın hayatından endişe eden ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Aramalarına rağmen oğlunu bulumadıklarını söyleyen fabrika işçisi baba Hasan Hüseyin Zambak ile ev hanımı anne Kibariye Zambak, vatandaşların da yardımını istedi.

Ailesi dün Müge Anlı'nın sunduğu Tatlı Sert programına da katılmıştı. Programa telefon bağlantısıyla katılan bir kişi yakın bir akrabalarını küçük çocuğu yarım saat önce gördüğünü söylemesi büyük bir heyecan yarattı. Ancak küçük çocuktan bu sabah kötü haber geldi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.