Hava Durumu

Gmail'den e-posta dolandırıcılığına önemli adım

Her ne kadar farkında olmasak da internet dolandırıcılığının önemli bir kısmı e-postalar üzerinden yapılıyor. Bir banka, devlet kurumu ya da bir şirketin e-posta adresini taklit eden dolandıcılar kişilerin zararlı internet bağlantılarına tıklamasına neden oluyor. Yanı sıra başka yollara da başvuran bu dolandırıcı hesaplar, kullanıcılardan belirli talimatları yapmasını istiyor. Bunun yanında Google, yeni bir özellik ile bunu aşmak istiyor gibi duruyor. Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için "logo" benzeri bir özellik eklemeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2020 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2020 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gmail'den e-posta dolandırıcılığına önemli adım

Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyor ve "logo"yu ekliyor.

Google'ın Cloud sayfasında duyurduğu yeni özelliğin detaylarının ortaya çıkmasıyla birlikte, en azından e-posta yollu dolandırıcılık sorunları aza inecek gibi duruyor.

Mesaj Kimliği için Marka Göstergeleri (BIMI) özelliği, e-postalarını doğrulayan kuruluşların, kurumsal logolarını e-posta atarken kullanması anlamına geliyor. Bir nevi sosyal medya hesaplarındaki mavi tik olayına benzer bu özellik, bu hesapların doğrulamasını ve güvenli bir şekilde Google'da yer almalarını sağlıyor.

Bu kimliği doğrulanmış e-postalar kötüye kullanımla ilgili diğer Google denetimlerinin tümünü geçtikten sonra Gmail, doğrulanan logoyu Gmail kullanıcı arayüzündeki mevcut avatar yuvalarında göstermeye başlıyor. CNN ile gösterildiği gibi, e-postayı gönderen şirketin logosu artık kullanıcılara atılan e-postalarda görünecek.

Google, "önümüzdeki haftalarda" Gmail içindeki yeni özelliği başlatacağını, bu nedenle mevcut avatar kutusunda bu tür göstergelerin yer alacağı noktasında kullanıcıları uyarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.